Φανή: “Κάνω πολύ καλή διατροφή αλλά δεν χάνω κιλά. Τι να κάνω;”

Ερώτηση
Είμαι 35 ετών, 1,76μ. και 70 κιλά. Θα ήθελα να χάσω 5-7 κιλά, αλλά όσο και να προσπαθώ δεν τα καταφέρνω. Τα γεύματά μου καθημερινά περιλαμβάνουν:
α. Πρωινό – τόστ ή γάλα με δημητριακά και μέλι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, καφέ, ρπάσινο τσάι
β. Μεσημεριανό – 1 μέτρια μερίδα φαγητού πολύ ελαφριά μαγειρεμένου όχι πάντα με σαλάτα ή μόνο σαλάτα με ψωμί ολικής & γιαούρτι.
γ. Απογευματινό/ Βραδινό – Σαλάτα με τυρί ή γάλα με δημητριακά ή γιαούρτι με κριτσίνια κτλ & πράσινο τσάι. Το ψωμί μου είναι με φειδώ και ελάχιστα εως καθόλου γλυκά. Περπατάω αρκετά και επίσης 2 με 3 φορές την εβδομάδα κάνω 30′ λεπτά ποδήλατο και κάποιες ακόμη ασκήσεις.
Δεν ξέρω τι να κάνω, ώστε να καταφέρω να χάσω τα επιθυμητά κιλά.
Φανή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Φανή , είναι σκόπιμο πριν την έναρξη μίας «δίαιτας» να κάνεις ένα αιματολογικό, βιοχημικό έλεγχο και έλεγχο θυρεοειδούς. Αυτές οι εξετάσεις θα σου δείξουν εάν υπάρχει κάποια έλλειψη ή διαταραχή στον οργανισμό. Όσον αφορά το διατροφολόγιο που ακολουθείς φαίνεται ισορροπημένο αλλά πρόσθεσε δύο ενδιάμεσα σνακ δηλαδή Δεκατιανό και απογευματινό (φρούτα, ξηρούς καρπούς ωμούς & ανάλατους). Ακολούθησε αυτό τον τρόπο διατροφής ,συνέχισε την άσκηση και αν πάλι δεις ότι δεν χάνεις απευθύνσου σε ένα ειδικό διατροφής και ζήτα να ελέγξει το βασικό σου μεταβολισμό με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας και να σου βγάλει ένα πλάνο επάνω σε αυτόν

Βιργινία Παπαεμμανουήλ
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

And More