Παρασκευή: “Είμαι μητέρα 4 παιδιών! Θέλω μια όσο πιο απλή δίαιτα γίνεται”

Ερώτηση
Είμαι μητέρα 4 παιδιών, έχω ύψος 1,67μ. και είμαι 70 κιλά. Θα ήθελα μια δίαιτα όσο γίνεται πιο απλή, για να φτάσω στα κιλά που πρέπει να είμαι. Δεν έχω χρόνο για γυμναστική…
Παρασκευή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Προσπάθησε να καταναλώνεις 3-5 γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα σνακ). Το πρωινό σου μπορεί να περιλαμβάνει 1 φλιτζάνι γάλα ή 1 γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως ή με 1 τοστ ή με 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Το μεσημεριανό σου να αποτελείται από μία μερίδα οποιουδήποτε φαγητού αρκεί να μην είναι τηγανιτό ή να περιέχει πολλά λιπαρά, με μία φέτα ψωμί, μία μερίδα τυρί και οπωσδήποτε σαλάτα και λίγες ελιές (4-5). Για το βράδυ μπορείς να καταναλώνεις ότι και το μεσημέρι σε μικρότερη ποσότητα ή μία σαλάτα με ένα βραστό αυγό και τυρί ή μία σαλάτα με ένα φιλέτο κοτόπουλο ή τόνο ή γάλα/γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα.

Τέλος, για ενδιάμεσα σνακ μπορείς να επιλέξεις κάποιο φρούτο ή μια φρουτοσαλάτα ή ένα φλιτζάνι φυσικό χυμό. Μέσα στην εβδομάδα μπορείς να καταναλώνεις ένα γλυκό επιλογής (π.χ. σοκολάτα υγείας με ξηρούς καρπούς.

Θα είναι προτιμότερο να καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα λαχανικά, μία με δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, μία φορά κόκκινο κρέας, μία με δύο φορές όσπρια και λαχανικά και τέλος μία φορά ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
Επίσης προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό και πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc
/

And More