Αγγελική: “Θα ήθελα να χάσω κιλά, αλλά έχω αλλόκοτα ωράρια στη δουλειά. Τι να κάνω;”

Ερώτηση
Καλησπέρα, είμαι 25 χρόνων, 72 κιλά και με ύψος 1,70μ. Από τότε που έπιασα δουλειά εδώ και 1,5 χρόνο πήρα 10 κιλά. Ήμουν 62,8 κιλά. Θα ήθελα να τα χάσω πάλι, προσπαθώ, αλλά το ωράριο μου είναι αλλόκοτο γιατί δουλεύω μια πρωί, μια βράδυ. Όταν εννοώ βράδυ, γυρνάω στις 10:00 στο σπίτι από το μεσημέρι, αλλιώς πηγαίνω πρωί στις 7:00. Εκείνες τις ώρες δεν τρώω τίποτα. Θα μπροούσατε να μου δώσετε κάποια διατροφή να ακολουθήσω για να επανέρθω στα κανονικά μου και πάλι;
Αγγελική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αγγελική
Σίγουρα το ωράριό σου είναι δύσκολο κι αυτό δεν αλλάζει, αλλά μπορείς να προσαρμόσεις τη διατροφή σου κατάλληλα έτσι ώστε να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

– Στην πρωινή βάρδια σου θα τρως πρωινό σπίτι ή στη δουλειά οπωσδήποτε! Κατά τη διάρκεια της εργασίας σου, αν έχεις χρόνο μπορείς να καταναλώνεις 1 φρούτο, 10 ξηρούς καρπούς ανάλατους ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως. Αν δεν έχεις χρόνο μπορείς να έχεις δίπλα σου ένα κουτάκι χυμό ή γάλα και να πίνεις.

– Στην απογευματινή βάρδια έχεις καταναλώσει ήδη το κύριο γεύμα σπίτι σου, οπότε στη δουλειά μπορείς να έχεις τα παραπάνω snak που σου ανέφερα και όταν επιστρέφεις σπίτι, λόγω το ότι είναι αργά το βράδυ, θα καταναλώνεις κάτι ελαφρύ όπως γιαουρτάκι με δημητριακά ολικής αλέσεως, σαλάτα με τόνο ή τυρί, 2 αυγά βραστά με σαλάτα εποχής. Καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι σταθερά, οπότε αποφεύγουμε τη βουλιμία, επιπλέον ο οργανισμός μας κάνεις συνεχώς καύσεις οπότε και ο μεταβολισμός μας είναι πάντα ενεργοποιημένος.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
/

And More