Μαρία: “Τα τελευταία 3 χρόνια έχω πάρει πολύ βάρος, σχεδόν 15 κιλά”

Ερώτηση
Γεια σας με λένε Μαρία και είμαι 51 ετών. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω πάρει πολύ βάρος, σχεδόν 15 κιλά ίσως και λόγω εμμηνόπαυσης με αποτέλεσμα να είμαι 1.60μ. και 75 κιλά. Θα ήθελα να με βοηθήσετε και να με συμβουλεύσετε τι πρέπει να κάνω (η γυμναστική είναι απαγορευτική για μένα γιατί έχω πρόβλημα με τη μέση μου)!
Ευχαριστώ
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, η αλήθεια είναι ότι στην φάση της εμμηνόπαυσης μειώνεται ο μεταβολισμός μας, με αποτέλεσμα να βάζουμε εύκολα βάρος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, μικρά συχνά γεύματα κάθε 3 ώρες για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε από όλες τις ομάδες των τροφίμων(άπαχα γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας με έμφαση στο ψάρι και στο κοτόπουλο) και έχετε σαν κύρια πηγή λίπους το ελαιόλαδο.

Αποφύγετε τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα όπως (κέικ, πάστες, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα) και προσπαθήστε να πίνετε 1,5- 2 λίτρα υγρών (νερό, τσάι, χυμοί, ημίπαχο γάλα, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ρόφημα κρόκου κοζάνης) την ημέρα. Εφόσον η γυμναστική είναι απαγορευτική για εσάς προσπαθήστε να κάνετε ένα ήπιο περπάτημα.

Η συμβουλή ενός διαιτολόγου θα σας ήταν χρήσιμη αφού θα μπορεί να σας προσαρμόσει ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και συνήθειες.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
/

And More