Δήμητρα: “Παντρεύομαι τον Οκτώβρη και θα ήθελα μια διατροφή!”

Ερώτηση
Καλημέρα! Παντρεύομαι τον Οκρώβρη και θα ήθελα μια διατροφή! Έχω λίγη κοιλιά και ανοιχτή περιφέρεια. Θέλω βασικά και κάψιμο λίπους. Τι θα μου προτείνατε;
Δήμητρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Δήμητρα,
Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε λίπος που θα είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

· Ενίσχυσε το πρωινό σου με γάλα με μειωμένα λιπαρά και δημητριακά ολικής αλέσεως
· Μικρά και συχνά γεύματα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων βοηθάει στην απώλεια βάρους
· Προσπάθησε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες.
· Φρόντισε να καταναλώνεις αρκετά υγρά. Όταν λέμε υγρά δεν εννοούμε μόνο το νερό, στα υγρά συμπεριλαμβάνονται και το ημίπαχο γάλα, οι χυμοί, ο ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, το τσάι, ακόμα και από τα φρούτα και τα λαχανικά από όπου προσλαμβάνουμε σημαντικές ποσότητες υγρών.
· Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα τρόφιμα ολικής αλέσεως μας προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
· Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
· Περιόρισε τα λιπαρά όπως γλυκά, τηγανιτά, λιπαρό κρέας και τυρί. Προτίμησε άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά.
· Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα με απλές καθημερινές δουλειές. Για παράδειγμα, προτίμησε τις σκάλες από το ασανσέρ, άφησε λίγο πιο μακριά το αμάξι από τον τόπο προορισμού σου ώστε να περπατήσεις, κάνε τις δουλειές του σπιτιού πιο συχνά.

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Διάβασε περισσότερα για μια διατροφή που θα σε βοηθήσει να έρθεις στην καλύτερη δυνατή φόρμα μέχρι την ημέρα του γάμου. Κάνε κλικ εδώ

/

And More