Κατερίνα: “Είμαι 17 χρόνων και εδώ και έξι μήνες προσπαθώ να χάσω 11 κιλά!”

Eρώτηση
Γεια σας! Είμαι 17 χρόνων και εδώ και έξι μήνες προσπαθώ να χάσω 11 κιλά! Έχω χάσει τα 10 και από τα 66, πλέιν είμαι 56 κιλά με ύψος 1,64μ. Όλο αυτό τον καιρό δεν λαμβάνω περισσότερες από 1.000 θερμίδες την ημέρα, ενώ κάνω κάθε μέρα 45 λεπτά γυμναστική. Τρέφομαι κυρίως με λαχανικά, φρούτα, και γαλακτοκομικά προϊόντα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς θα καταφέρω να διατηρήσω αυτά τα κιλά, τώρα που περιορίσω την άσκηση στις τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα πρέπει να προσθέσω και άλλες ομάδες τροφίμων στο διατροφολόγιό μου; Ευχαριστώ πολύ
Κατερίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Κατερίνα,
Είσαι σε μικρή ηλικία για να κάνεις στερητική δίαιτα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι πρέπει να τρέφεσαι σωστά και να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Μερικές συμβουλές που μπορείς να λάβεις υπόψιν σου είναι:

· Να καταναλώνεις καθημερινά ένα πλούσιο σε ασβέστιο και φυτικές ίνες πρωινό ώστε να παίρνεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως)

· Να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα

· Ένταξε στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο τρόφιμα από όλες τις ομάδες.

· Να καταναλώνεις 8 ποτήρια υγρών καθημερινά (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ρόφημα κρόκου κοζάνης) καθώς επίσης και 2 ποτήρια πράσινο τσάι με κατεχίνες.

· Να καταναλώνεις ολικής αλέσεως τρόφιμα (δημητριακά, ζυμαρικά, πλιγούρι, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι).

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
/

And More