Ματίνα: “Αυτό που με ενοχλεί είναι λίγα παχάκια στην κοιλιά! Θέλω να μου πείτε κάποια tips”

Ερώτηση
Γειά σας είμαι 19 χρόνων, 1,55μ. σε ύψος και ζυγίζω 50 κιλά! Αυτό που με ενοχλεί, είναι λιγα παχάκια στη κοιλιά και στο πρόσωπο! Αν βάλω το πράσινο τσάι στην ζωή μου θα ωφελήσει σε κάτι και αν ναι, σε τι; Δεν θέλω να χάσω κιλά απλά να μαζέψω κάπως! Ελπίζω να καταλάβατε και να μoυ πείτε κάποια tips!
Ματίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Ματίνα,
Αν και γνωστό από αιώνες ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό στην υγεία, μόνο πρόσφατα οι θεραπευτικές του ιδιότητες διερευνήθηκαν επιστημονικά. Με έξι βασικές πολυφαινόλες στο «ενεργητικό» του, το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο ευεργετικά ροφήματα. Στην περίπτωση του καρκίνου μάλιστα νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι «σωτήρια» απέναντι στον καρκίνο του προστάτη για τους άντρες και του στήθους στις γυναίκες.

Η πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς είναι ένα ακόμα από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού. Οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι βοηθούν στο να μπλοκάρουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη και βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν πιο υγιή δόντια και ούλα.

Τέλος, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους, όταν καταναλώνεται στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η διαφορά είναι εμφανής για κάθε 1-2 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες που προσθέτουμε στην ημερήσια διατροφή μας.

Έφη Δέδε
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
/

And More