Νάνσυ: “Aρχίζω να βάζω κιλά, χωρίς να τρώω ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες! Τι να κάνω;”

Ερώτηση
SOS! Aρχίζω να βάζω κιλά, χωρίς να τρώω ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες! Κάνω την πρακτική μου στο νοσοκομείο, 08.00 π.μ. με 14.00 μ.μ., με διάλειμμα στις 11.00 και είμαι σε διαρκή κίνηση. Κατά τις 15.00 τρώω μεσημεριανό, αν πεινάω, όχι πάντα, κοιμάμαι μέχρι τις 18.00 και μετά έχω όρεξη για γλυκό! Τι διατροφή να ακολουθήσω ώστε να χάσω βάρος, εκμεταλλευόμενη το πρωινό τρέξιμο στο νοσοκομείο; Είμαι 1,73μ., 83 κιλά.
Νάνσυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Νανσυ
Το πιο σημαντικό είναι η συχνότητα γευμάτων, έτσι ώστε να ελέγχεις το αίσθημα της βουλιμιάς , να μην υπερβαίνεις την ποσότητα φαγητού που πρέπει να τρως και να αποφεύγεις τα τσιμπολογήματα. Στη δουλειά πάρε τρόφιμα που μπορείς να τα καταναλώνεις οποιαδήποτε ώρα όπως οι μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, τα φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), τα γαλακτοκομικά, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα κράκερ, οι χυμοί και οι σαλάτες.

Το κυρίως γεύμα μπορείς να το καταναλώνεις όταν γυρνάς σπίτι. Τέλος φρόντισε να πίνεις καθημερινά και 2lt υγρών (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, βιολογικό ρόφημα κρόκου Kοζάνης)

Έφη Δέδε
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc

/

And More