Δέσποινα: “Είμαι αρκετά αδύνατη, αλλά έχω μεγάλο στήθος! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μικρύνει;”

Ερώτηση
Είμαι 49 κιλά και έχω ύψος 1,65μ. Είμαι αρκετά αδύνατη, αλλά έχω μεγάλο στήθος! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μικρύνει;
Δέσποινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Δέσποινα, τα στήθη αποτελούνται από λιπώδεις ιστούς. Έτσι φέρνοντας και μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μικρότερο μέγεθος στήθους. Μειώστε την πρόσληψη αλατιού, γιατί το υπερβολικό αλάτι στο σώμα οδηγεί σε κατακράτηση υγρών και οδηγεί σε φούσκωμα. Το βάρος και το πλάτος του στήθους σας θα αυξηθεί ως αποτέλεσμα του φουσκώματος.

Μείνετε μακριά από τα λιπαρά τρόφιμα. Εκτός από τις θερμίδες που προσθέτουν στο σώμα σας, είναι επίσης υψηλά σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους και την αύξηση του μεγέθους του στήθους σας.

Τρώτε ανεπεξέργαστες τροφές και προσπαθήστε να καταναλώνετε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα στη φυσική τους μορφή. Προσθέστε στη διατροφή σας άφθονα λαχανικά, δημητριακά και φρούτα.

Επίσης η γυμναστική είναι σημαντική για να μειώσετε το μέγεθος του στήθους σας, είναι σημαντικό να χάσετε το υπερβολικό λίπος από την περιοχή. Ένα κατάλληλο πρόγραμμα για καλλίγραμμα και μικρότερα στήθη περιλαμβάνει την εκτέλεση ασκήσεων δύναμης, μαζί με αεροβική γυμναστική. Μην σηκώνετε μεγάλα βάρη και επικεντρωθείτε σε ασκήσεις που θα βελτιώσουν τον τόνο των μυών σας χωρίς να κάνετε τους μυς σας ογκώδεις. Δοκιμάστε επαναλήψεις ασκήσεων για στήθος στο γυμναστήριο αφού συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας, για να ρίξετε το υπερβολικό λίπος από το στήθος σας γρήγορα. Μια φοβερή άσκηση γιόγκα που θα σας βοηθήσει αρχικά είναι η Ardha Chakrasana ή πόζα του μισοφέγγαρου.

Έφη Δέδε
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More