Γεωργία: “Θέλω να χάσω κιλά! Είμαι ήδη 107 κιλά και όλη την ώρα τρώω”

Ερώτηση
Θέλω να χάσω κιλά! Είμαι ήδη 107 κιλά και όλη την ώρα τρώω. Παλιότερα είχα πάει σε διαιτολόγο, τα είχα καταφέρει, αλλά τώρα τα ξαναπήρα. Όταν αγχώνομαι τρώω πάρα πολύ. Στρεσσάρομαι στη δουλειά, είμαι πολύ αγχώδης, πληγώνομαι εύκολα και πιστεύω ότι καταπιέζω τους γύρω μου. Αισθαίνομαι ότι έχω δίκιο, ίσως είμαι λίγο υπερβολική, αλλά έχω δίκιο. Όποτε πω κάτι, φαίνεται ότι έχω άδικο, αλλά ίσως είναι ο τρόπος που το λέω. Έχω κάνει υστερεκτομή εδώ και δέκα χρόνια. Είμαι 46 ετών, έχω δύο παιδιά που με αγαπούν πολύ, αλλά ο τρόπος μου τα καταπιέζςι και μαζί με τον άντρα μου αποφεύγουν να μου λένε αν έχουμε κάποιο πρόβλημα, για να μην με αγχώνουν περισσότερο. Φταίει ο τρόπος μου. Πώς θα τα ξεπεράσω όλα αυτά; Πνίγομαι! Σας μπέρδεψα, αλλά έτσι νιώθω και απλά σας έγραψα!
Γεωργία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Γεωργία,
Θεωρώ πως σε αυτή τη χρονική περίοδο της ζωής σου δεν είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς σωστά το βάρος σου και την κακή διατροφική συμπεριφορά.

Η συμβουλή μου είναι να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο με ειδίκευση στη διαχείριση του άγχους και τις διαταραχές διατροφής και σε συνεργασία με διατροφολόγο μετά από κάποιες συνεδρίες να αρχίζεις να αντιμετωπίζεις και να τροποποιείς τη λανθασμένη διατροφική σου συμπεριφορά. Η λύση για να ξεπεράσεις όλα αυτά που σε πνίγουν σίγουρα δε βρίσκεται στο φαγητό. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Καλή επιτυχία!

Έλενα Περλεπέ
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ΒSc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More