Θεοδώρα: “Έχω ακούσει για τη δίαιτα των αστροναυτών. Μπορώ να την εμπιστευτώ;”

Ερώτηση
Έχω ακούσει για τη δίαιτα των αστροναυτών, ότι είναι αποτελεσματική! Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτήν; Μπορώ να την εμπιστευτώ; Είμαι 44 ετών και αρχίζω από ότι βλέπω να μπαίνω σιγά, σιγά στην εμμηνόπαυση. Θέλω να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά. Συμβουλέψτε με παρακαλώ τι πρέπει να κάνω;
Θεοδώρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Θεοδώρα
Όλοι μας στην απεγνωσμένη προσπάθεια να χάσουμε βάρος ψάχνουμε με κάθε τρόπο για γρήγορες λύσεις, ώστε να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Η δίαιτα που θέλεις να επιλέξεις είναι γεγονός ότι θα σου φέρει ένα γρήγορο αποτέλεσμα, αλλά ακόμα πιο σίγουρα αρκετά προβλήματα. Είναι κετογονική δίαιτα και μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό κετοξέωση, μια κατάσταση παθολογικής δηλητηρίασης με επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς ο εγκέφαλος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ως πηγή ενέργειας κετόνες, ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες τροφοδοτείται με υδατάνθρακες. Έτσι, παρουσιάζεται στο άτομο εκνευρισμός, απώλεια μνήμης, αδυναμία, ατονία, δυσθυμία, αδυναμία συγκέντρωσης, κόπωση. Αυτό που θα καταφέρεις είναι απώλεια μυϊκού ιστού και ανεπάρκεια βιταμινών. Είναι σίγουρο ότι δεν θα καταφέρεις να τη διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες, άρα και την ανάκτηση βάρους. Άλλωστε το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσεις το αποτέλεσμα.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να αλλάξεις λίγο από τον τρόπο ζωής σου με απλά βήματα που σου παραθέτω και θα δεις αμέσως τη διαφορά:

– Καθιέρωσε καθημερινά να τρώς ένα πλούσιο θρεπτικά πρωινό, ώστε να αποφεύγεις πολλά διατροφικά εμπόδια στο υπόλοιπο της ημέρας σου (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως και κανέλα) .

– Κατανάλωσε δυο επιπλέον κυρίως γεύματα με το βραδινό σου πιο ελαφρύ

– Ενσωμάτωσε σε καθημερινή βάση τη φυσική σου δραστηριότητα

– Απόφυγε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και αντικατάστησε τες με πλούσιες σαλάτες και φρούτα

– Μην παραλείπεις να πίνεις αυξημένη ποσότητα υγρών (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι χωρίς ζάχαρη, ρόφημα με κρόκο Κοζάνης) που θα εντείνουν το μεταβολισμό σου .

– Χρησιμοποίησε κανέλα όπου είναι εφικτό και ελιές με κάθε κύριο γεύμα.

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More