Μαρία: “Άκουσα πως τα δημητριακά το βράδυ αποθηκεύονται σε λίπος. Είναι αλήθεια;”

Ερώτηση
Γεια σας, είμαι 18 χρόνων με ύψος 1,64μ. και 59-60 κιλά. Θα ήθελα να χάσω μερικά κιλά, δεν μπορώ όμως να γυμνάζομαι. Πολλές φορές έτρωγα για βραδινό ό, τι φαγητό είχαμε το μεσημέρι. Δεν είναι σωστό; Επίσης άκουσα πως τα δημητριακά το βράδυ αποθηκεύονται σε λίπος. Είναι αλήθεια; Τι μου προτείνετε;
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρία,
Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην παραλείπεις ποτέ τα γεύματά σου. Αφήνοντας πολλές ώρες τον οργανισμό σου νηστικό, πεινάς περισσότερο και καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα, με αποτέλεσμα να πάρεις βάρος. Ακολούθησε αυτό που λέμε μικρά και συχνά γεύματα, για να κάνει καύσεις ο οργανισμός σου.

Αντικατάστησε όλα τα λευκά με προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και επίσης ρυθμίζουν την έκκριση ινσουλίνης, που ενεργοποιεί την αποθήκευση λίπους. H έξυπνη επιλογή δημητριακών και γενικά υδατανθράκων ολικής άλεσης σου εξασφαλίζει χαμηλότερη αποθήκευση λίπους είτε καταναλώσεις δημητριακά το πρωί, είτε το βράδυ.

Από το καθημερινό σου διαιτολόγιο, δε θα πρέπει να λείπουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και επίσης έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Μη ξεχνάς να πίνεις άφθονα υγρά (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, ρόφημα κρόκου Κοζάνης), δίνοντας έμφαση στο πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες και βοηθάει στην απώλεια κοιλιακού λίπους. Πολύ σημαντικό είναι να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα. Τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα ημερησίως θα βοηθήσουν πολύ τον οργανισμό σου να κάνει καλύτερες καύσεις.

Νικόλ Τσιάνη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.S
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More