Βασιλική: “Εμείς που έχουμε κάνει ολική αφαίρεση θυρεοειδούς, πώς μπορούμε να χάσουμε κιλά;”

Ερώτηση
Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με εμάς που έχουμε κάνει ολική αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα και παίρνουμε καθημερινά θυροξίνη. Πώς μπορούνα να χάσουμε εύκολα τα περιττά κιλά; Ευχαριστώ!
Βασιλική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Βασιλική παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να ρυθμίσεις το βάρος σου, παράλληλα με την αγωγή για το θυρεοειδή σου αδένα. Η διαιτολόγος συστήνει:

– Να καταναλώνονται τροφές πλούσιες σε ιώδιο. Το ιώδιο είναι σημαντικό για την παραγωγή και σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδή.

– 2-3 φορές την εβδομάδα βάλε στο μενού καλά λιπαρά όπως (σολομό, φαγκρί, τσιπούρα) θαλασσινά και οστρακοειδή.

– Ξηροί καρποί

– Ιωδιούχο αλάτι όπου δεν υπάρχει πρόβλημα υπέρτασης

– Η σόγια και τα προϊόντα της καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Είναι πιθανό να εμποδίσουν την απορρόφηση της φαρμακευτικής αγωγής

– Καθιέρωσε καθημερινά να τρώς ένα πλούσιο θρεπτικά πρωινό ώστε να αποφεύγεις πολλά διατροφικά εμπόδια στο υπόλοιπο της ημέρας σου (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως και κανέλα).

– Κατανάλωσε δυο επιπλέον κυρίως γεύματα με το βραδινό σου πιο ελαφρύ

– Ενσωμάτωσε σε καθημερινή βάση την φυσική σου δραστηριότητα

– Απέφυγε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και αντικατέστησε τα με πλούσιες σαλάτες και φρούτα

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More