Τζένη: “Έχω ήδη τρεις εβδομάδες που κάνω δίαιτα και έχω χάσει μόνο τρία κιλά, ενώ τηρώ το διαιτολόγιο”

Ερώτηση
Καλημέρα, είμαι 38 χρόνων, έχω τρία παιδιά – 18, 16 και 14 ετών. Έχω ύψος 1,81μ. και είμαι 95 κιλά. Δεν ασκούμαι γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο. Πάντα έκανα δίαιτες.

Έχω ήδη τρεις εβδομάδες που κάνω δίαιτα και έχω χάσει μόνο τρία κιλά, ενώ τηρώ το διαιτολόγιο (που είχα πάρει από τη διαιτολόγο μου πριν κάποια χρόνια όμως). Έχω “κολλήσει”. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς μπορώ να ξεκολλήσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τζένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tζένη ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:
1. Προσπάθησε να βεβαιωθείς με ένα ημερολόγιο καταγραφής ότι δεν μένεις νηστική παραπάνω από τρεις ώρες. Όταν πεινάς, συνδύασε ελαφριά και ταυτόχρονα χορταστικά σνακ όπως τα παρακάτω:

– Ρόφημα κακάο με 1κ.γ. μέλι & κανέλα & 1 φρούτο ή 5-7 αμύγδαλα ανάλατα
– Στικ καρότου και αγγουριού με ξίδι ή λεμόνι
– Φρουτοσαλάτα
– Τσάι με κρόκο Κοζάνης & 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
– Αμύγδαλα ανάλατα & 1-2 φρούτα

2. Μην ξεχνάς να πίνεις ημερησίως τουλάχιστον 1,5 λίτρο υγρών (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, ροφήματα κρόκου Κοζάνης,) που συμβάλλουν στη διάσπαση λίπους.

3. Το πράσινο τσάι είναι ενισχυμένο σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

4. Πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα. Τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα ημερησίως θα βοηθήσουν τις επιπλέον καύσεις που πρέπει να κάνει ο οργανισμός σου.

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc

Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More