Αθηνά: “Γυμνάζομαι εντατικά. Μήπως αυτό μπλοκάρει το μεταβολισμό και την έμμηνο ρύση;”

Ερώτηση
Καλημέρα. Είμαι 37 χρονών, έχω ύψος 1,72μ. και ζυγίζω 65 κιλά. Τα τελευταία 4 χρόνια γυμνάζομαι εντατικά σε γυμναστήριο κάνοντας κυρίως αερόβια και τρέχω ή ανεβαίνω ανηφόρα γύρω στα 6 χιλιόμετρα. Αυτό γίνεται 5 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.
Η διατροφή μου αποτελείται κυρίως από άπαχα φαγητά, τρώω πολλά λαχανικά αλάδωτα, γιαούρτι 2%, ξηρούς καρπούς, ελάχιστο κρέας και επιδιώκω όλα να είναι ολικής. Περισσότερο τρώω σαλάτες και λιγότερο φαγητό.

Η ερώτησή μου είναι αν αυτό που κάνω μειώνει το λίπος στον οργανισμό μου και αν αυτό επηρεάζει τον κύκλο μου (έμμηνος ρύση). Επίσης, αν έτσι μπλοκάρει ο μεταβολισμός μου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χάσω 2-3 κιλά που θέλω. Ευχαριστώ
Αθηνά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυρία Αθηνά, θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε ένα διαιτολόγο και να κάνετε μέτρηση σύστασης σώματος, λιπομέτρηση, έτσι ώστε να παρακολουθείτε αν τα κιλά που χάνετε είναι λίπος ή όχι. Έτσι όπως μου περιγράφετε την διατροφή σας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι ώστε να σας δημιουργηθεί κάποια ανωμαλία στο κύκλο της περιόδου σας. Αν όμως έχετε κάποιες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε ένα ειδικό γιατί μόνο με τις πληροφορίες που μας δίνετε δεν μπορώ να σας απαντήσω.

Εύα Καφετζή, BSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Στείλε την ερώτησή σου για τη δίαιτα και το αδυνάτισμα και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE

And More