Βερόνικα: “Έχω τρομερές λιγούρες, θέλω να τρώω συνέχεια, ακόμα και αν δεν πεινάω”

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι 18 ετών, έχω ύψος 1,64μ. και είμαι 70 κιλά. Θέλω να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά! Σε ένα τεστ μεταβολισμού που έκανα, ο οργανισμός μου καίει 1200 θερμίδες και έχω σωματικό λίπος 33%. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη σας, θα ήθελα να μου δώσετε ένα πρόγραμμα διατροφής όπου κυρίως θα καταφέρω να χάσω λίπος από τα μπούτια!

Σημείωση: Έχω τρομερές λιγούρες, θέλω να τρώω συνέχεια, ακόμα και αν δεν πεινάω και όταν τρώω, αν δεν “σκάσω” που λέμε, δεν μπορώ να σταματήσω.
Βερόνικα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Βερόνικα, ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να μην παραλείπεις ποτέ τα γεύματά σου. Μένοντας πολλές ώρες νηστική, πεινάς περισσότερο και καταφεύγεις σε γρήγορα γεύματα αλλά και βουλιμικά επεισόδια. Αντικατάστησε όλα τα λευκά με προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί πολύσπορο, cream crackers σίκαλης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι), τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, βοηθώντας τον οργανισμό να παραμένει «χορτάτος» για περισσότερη ώρα και εμποδίζοντας τις εξάρσεις ινσουλίνης, που ενεργοποιούν την αποθήκευση λίπους. Επίσης, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι το κλειδί για μία ισορροπημένη διατροφή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά βοηθούν στην αποθήκευση λίπους ιδιαίτερα στους γλουτούς.

Προτίμησε να καταναλώνεις:

• Πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες

• Καυτερά καρυκεύματα

• Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες (π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, μανιτάρια)

• Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2 μερίδες καθημερινά)

• Φρούτα και Λαχανικά (4-5 μερίδες καθημερινά)

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και βρες τα προγράμματα διατροφής του TLIFE που θα σε βοηθήσουν να μπεις σε πρόγραμμα.

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE

And More