Αλεξάνδρα: “Πήρα χάπια αδυνατίσματος, αλλά παρόλα αυτά πήρα 1 κιλό.”

Ερώτηση
Είμαι 47 ετών, 1,56μ. και 65 κιλά. Έχω πάρει 8 κιλά σε ένα χρόνο. Πιστεύω ότι μάλλον είναι η κλιμακτήριος, αλλά τόσο πολύ; Πήρα χάπια αδυνατίσματος, τρώω κανονικά, αλλά παρόλα αυτά πήρα 1 κιλό σε 10 μέρες. Εργάζομαι, είμαι μητέρα δύο παιδιών και κουράζομαι πολύ. Η μόνη άσκηση που κάνω είναι περπάτημα, μισή ώρα το πρωί και μισή το απόγευμα που σχολάω. Δεν έχω δύναμη για γυμναστήρια. Τι άλλο να κάνω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αλεξάνδρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν βρίσκεστε στην κλιμακτήριο είναι σημαντικό να οπλιστείτε με υπομονή, αφού οι ορμονικές “ανωμαλίες” που παρουσιάζονται κατά την περίοδο αυτή επιδρούν δραματικά στο βάρος. Για τη βελτίωση του σωματικού σας βάρους περιορίστε πιθανά τσιμπολογήματα και τις ποσότητες φαγητού, λιπαρών και ζάχαρης που καταναλώνετε, αυξήστε την κατανάλωση υγρών (3 λίτρα καθημερινά) και συνεχίστε το περπάτημα που εφαρμόζετε, αλλά σε γρήγορους ρυθμούς.

Προσθέστε στο διαιτολόγιο σας τρόφιμα ολικής άλεσης τα οποία βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού. Επίσης, το γάλα σόγιας, το σουσάμι και σπόροι από λινάρι, κολοκύθα και ηλίανθο μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην υγεία του ορμονικού συστήματος, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτοοιστρογόνα.

Ελίνα Ασημακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Αδύνατη, όμορφη και λαμπερή στα 20, στα 30 και στα 40 [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE /

And More