Μαρία: “Τρώω 1350 θερμίδες την μέρα και ακόμα πεινάω!! Γιατί έχω έτσι μεγάλη όρεξη;”

Ερώτηση
Γεια σας!! Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να ελέγξω όρεξη μου! Ενώ τρώω τις απαραίτητες θερμίδες μέσα στη μέρα και είμαι καλυμμένη νιώθω, το στομάχι μου να πεινά μετά τις 11 το βράδυ για ολόκληρο γεύμα!! Άρχισα και βάζω κιλά, ενώ θέλω να χάσω!! Προσπαθώ να τρώω υγιεινά. Είμαι 1.59μ. υψος και 55 κιλά. Λεπτός σκελετός. Ίσως επηρεάζει ότι βάζω στέβια στο νερό μου για να μου αρέσει; Διαταράσσει την ισσορροπία του αίματος; Τρώω 1350 θερμίδες την μέρα και ακόμα πεινάω!! Γιατί έχω έτσι μεγάλη όρεξη;

Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρία,
Δεν αρκεί να έχεις μια θερμομετρημένη διατροφή, αλλά είναι σημαντικό να εφαρμόζεις συχνότητα γευμάτων, κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), πρόσληψη άφθονων φρούτων, λαχανικών και υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), περιορισμό γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα (π.χ. περπάτημα) και να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να φτάσει το επιθυμητό βάρος.

Σαφέστατα με την προσθήκη στέβιας μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, πέραν τις συνιστώμενης ποσότητας. Σε γενικές γραμμές, καθημερινά μπορείς να καταναλώνεις 2-3 κ.γ. στέβια. Ωστόσο, ο ενδεικνυόμενος τρόπος χρήσης είναι η προσθήκη της σε ροφήματα ή γλυκά, αντί για ζάχαρη. Αν δεν σου αρέσει το νερό μπορείς να το νοστιμίσεις με λίγο λεμόνι ή αγγούρι ή μέντα ή δυόσμο. Καλό είναι να αποφεύγεις την συνεχή έκθεση σε γλυκές γεύσεις, μιας και αυτό σε κάνει να αποζητάς ακόμη περισσότερα γλυκά.

Έφη Δέδε
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Smart tircks! Μπορεί η μουσική να σου κόψει την όρεξη; Τα κεριά; Τα κόκκινα πιάτα; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE

/

And More