Αδελίνα: “Το μηλόξιδο αδυνατίζει;”

Ερώτηση
Γεια σας, μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ. Το μηλόξιδο αδυνατίζει; Έχουμε ακούσει πως αν το πιούμε μετά έχουμε μικρόβια στο σώμα μας, είναι αλήθεια;
Αδελίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το μηλόξιδο είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή γιατί συμβάλει σημαντικά στην υγεία και την βελτίωση της πέψης του οργανισμού. Αυτά σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλουν στο αδυνάτισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως από μόνο του αρκεί για να χάσει κάποιος κιλά. Το μηλόξιδο περιέχει πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο, ένζυμα και πηκτίνη. Επιπλέον, είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων των οστών, της αρθρίτιδας και των φλεγμονών της ουροδόχου κύστης και μερικές μορφές των αλλεργιών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, β-καροτένιο, βιταμίνες Α, Β, Β3, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο και φθόριο.

Μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL και εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την μεγάλη διόρθωση των ατελειών του γαστρεντερικού. Είναι ένα προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση με ποσά ενζύμων και ευεργετικά βακτηρίδια, έτσι ώστε να ωφελεί το πεπτικό.

Είναι ένα προϊόν που δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, ούτε μεταφέρει μικροοργανισμούς στο σώμα. Αντίθετα, προστατεύει τον εντερικό σωλήνα και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια, βελτιώνοντας την διαδικασία της πέψης. Διαλύει το ουρικό οξύ, το οποίο έχει κατατεθεί στις αρθρώσεις λόγω υπερβολική πρόσληψης σε όξινα τρόφιμα, βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, διότι περιέχει ευεργετικά ένζυμα που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δρα σε αλλεργίες, αρθρίτιδα, μόλυνση της ουροδόχου κύστης, εγκαύματα, δυσκοιλιότητα, βήχα, αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα, διάρροια, αέριο, και κεφαλαλγία, οδηγεί στην ηρεμία και γαλήνη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξύδι μήλου που προέρχονται από βιολογικά μήλα.

Έφη Δέδε
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό… [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

src=/files/Image/Fitness/2014/QANDA/05/QANDABANNER.gif

And More