Μαρία: “Έχω ένα πρόβλημα με τα γλυκά. Δεν μπορώ να σταματήσω με τίποτα. SOS!”

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι 23 χρόνων και 58,5 κιλά, με ύψος 1,61μ. Θα ήθελα να χάσω 3 κιλά… Αλλά έχω ένα πρόβλημα με τα γλυκά. Δεν μπορώ να σταματήσω με τίποτα. SOS!
Μαρία

AΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία, σύμφωνα με το Δείκτη Μάζας Σώματος το βάρος είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (ΔΜΣ= βάρος/ύψος*ύψος = 22). Δεν κρίνω απαραίτητο να χάσεις άλλα τρία κιλά. Αυτό που μπορώ να σε συμβουλέψω για να μην καταναλώνεις πολλά γλυκά είναι το εξής:

– Μην αφήνεις πολλές ώρες τον οργανισμό σου νηστικό έτσι ώστε να μην πέφτει η γλυκόζη του αίματός σου και σου δημιουργείται η αίσθηση ότι πρέπει να φας κάτι γλυκό.

– Τρώγε φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό και απογευματινό). Επίσης, μία πολύ υγιεινή εναλλακτική για γλυκό είναι οι μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, το γιαούρτι με μέλι, τα μπισκότα πολυδημητριακών, τα αποξηραμένα φρούτα με τους ξηρούς καρπούς.

– Φρόντισε να τρως μία – δύο φορές την εβδομάδα κάποιο γλύκισμα έτσι ώστε να μην σου λείπει το γλυκό και να μην νοιώθεις στέρηση. Προτίμησε να καταναλώσεις γλυκό του κουταλιού, ένα παστέλι, μία σοκολάτα υγείας, ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ανάλατους, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ κτλ

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

/

And More