Βαλέρια:”Έχω μεγάλο πρόβλημα τοπικού πάχους! Βοηθήστε με…”

Ερώτηση
Είμαι η Βαλέρια, 19 χρόνων. Ζυγίζω 73 κιλά και έχω ύψος 1,72μ. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές διατροφές, μέχρι και κάποιο διάστημα (3 εβδομάδες) πήγαινα σε διαιτολόγο, αλλά τίποτα απολύτως. Κάνένα απποτέλεσμα, παρα μόνο 2 πόντοι…

Τρώω κανονικά πρωινό χυμό με τοστ εναλλάξ με δημητριακά και γάλα. Το μεσημεριανό είναι ό, τι υπάρχει στο σπίτι (όχι συχνά τηγανητά, σπάνια φαγητά με λιπαρά, κρέμες γάλακτος, αλλαντικά και τυριά). Πίνω 2 φορές την ημέρα τσάι, αρκετό νερό και που και που κανένα γιαουρτάκι… Βέβαια η αμαρτία μου η μεγάλη είναι τα γλυκά και ειδικά τα παγωτά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έχω απελπιστεί! Βοηθήστε με.

Έχω μεγάλο πρόβλημα λίπους τοπικά. Στα ψωμάκια από τη λιπομέτρηση που είχα κάνει στη διαιτολόγο βρέθηκαν 16 κιλά λίπους, μετά το αμέσως επόμενο το σημείο ήταν εκείνο των μηρών με λίπος 5 κιλά και στα χέρια, στην περιοχή του μπράτσου 1,3 κιλά. Βοηθήστε με…
Βαλέρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βαλέρια! Πρώτα απ’ όλα όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να χάσουμε βάρος πρώτα πρέπει να ελέγξουμε το θυρεοειδή ή εάν έχουμε πολυκυστικές. Στο αναφέρω διότι είναι παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν την απώλεια βάρους. Αν όλα είναι φυσιολογικά, τότε η διατροφή που μας αναφέρεις είναι πολύ καλή, αν και γλυκό πρέπει να καταναλώνεις μία το πολύ δυο φορές την εβδομάδα (συνολικά 100γρ/εβδομάδα).

Προσπάθησε να εντάξεις στην καθημερινότητα σου τη γυμναστική (συνολικά 200 λεπτά/εβδομάδα). Μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων σίγουρα δεν προλαβαίνεις να δεις μεγάλη διαφορά στο βάρος σου. Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι να συνεχίσεις την προσπάθειά σου.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc

/

And More