Δίαιτα και νηστεία: Ένα χορταστικό και νόστιμο νηστίσιμο πλάνο διατροφής για να χάσεις κιλά!

Μπορεί η νηστεία να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, μιας και απέχεις από το κρέας, τα γαλακτοκομικά και το junk food που σε παχαίνουν. Προϋπόθεση για να γίνει όμως αυτό είναι να προσέξεις την ποσότητα και τον τρόπο μαγειρικής των νηστίσιμων φαγητών -γιατί τις περισσότερες φορές τείνουμε να ξεφεύγουμε με τις πατάτες, τα αρτοσκευάσματα και τους υδατάνθρακες. Αυτό μας εξηγεί και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, η οποία μας ετοίμασε μία δίαιτα για να χάσουμε κιλά (έως 4 κιλά σε ένα μήνα) νηστεύοντας.

Μάθε πώς βοηθάει η νηστεία στο αδυνάτισμα, ακολούθησε το μενού και στο τέλος διάβασε τις οδηγίες για να έχεις σίγουρη επιτυχία. Α! Και μην ξεχνάς ότι η γυμναστική επιταχύνει πολύ την προσπάθειά σου!

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Η ΝΗΣΤΕΙΑ
-Απέχεις από το κρέας, άρα αποτοξινώνεις τον οργανισμό από τα ζωικά λιπαρά.

-Απέχεις από τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ψάρια και καταναλώνεις περισσότερο θαλασσινά, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, φρούτα και ζυμαρικά. Η υψηλή κατανάλωση ξηρών καρπών και θαλασσινών αυξάνει την πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ.

-Επίσης, η λειτουργία του εντέρου αποκαθίσταται και βελτιώνονται τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Σε αντίθεση με το κρέας και τα ζωικά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, τα οποία ευθύνονται και για την αύξηση του σωματικού μας βάρους.


ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους)
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 5 φράουλες, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά
  • Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα


Read More

And More