10 χρήσιμα τιπ για να διατηρήσεις τα κιλά σου χωρίς να στερηθείς τίποτα!

Μετά από πολύ προσπάθεια, κόπο, επιμονή και υπομονή, κατάφερες αυτό που οι περισσότερες δεν έχουν καταφέρει ακόμα. Να χάσεις, δηλαδή, τα κιλά που ήθελες. Οι στερήσεις, οι συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο και οι προσεκτικές επιλογές έπιασαν κόπο. Κι εσύ τώρα φοράς το μπικίνι σου με αυτοπεποίθηση. Χωρίς να ρουφάς την κοιλίτσα ή να σκεπάζεσαι με την πετσέτα. Επιτέλους! Και οφείλω να σου πω συγχαρητήρια.

Καλοκαίρι είναι και σίγουρα έχεις σχεδιάσει κάποια εξόρμηση. Μπορεί όμως και να μην πας πουθένα. Το θέμα είναι ένα! Ότι συνεχώς σκέφτεσαι πως θα διατηρήσεις τα κιλά σου. Αυτό σου προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος. Και λογικό! Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να δεις τον αριθμό της ζυγαριάς σου κατά 500 γραμμάρια πιο πάνω, σε πιάνει πανικός.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου, σου δίνει χρήσιμα τιπ για να διατηρήσεις τα κιλά σου, χωρίς να στερηθείς τίποτα. Διάβασε προσεκτικά και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις.

1. Μην επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με φαγητό. Ακόμα και αν έχεις στερηθεί κάποιες γεύσεις, καλό είναι να τις εντάξεις σταδιακά και με μέτρο στο διαιτολόγιό σου και με προσοχή.

2. Θέσε νέους στόχους και όρισε το κάθε πότε θα ζυγίζεσαι. Είναι σημαντικό να ορίσεις τι εύρος κιλών σου “επιτρέπεις” να δείχνει η ζυγαριά. Για να είσαι περισσότερο τυπική προς τον εαυτό σου, καλό είναι να τα έχεις και κάπου γραπτά σαν προσωπικό… συμβόλαιο.

3. Όρισε ένα free γεύμα ή κάθε πότε θα τρως γλυκό (χωρίς άγχος), κυρίως για να αισθάνεσαι ότι έχεις τον έλεγχο. Στην πορεία, ανάλογα με το πώς θα λειτουργείς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσες να το αλλάξεις.

4. Σκέψου τι σε βοήθησε να φτάσεις στο στόχο σου και συντήρησε, εκτός από τα κιλά σου, και αυτές τις συνήθειες. Αν για παράδειγμα σε βοήθησαν τα φρούτα και τα λαχανικά ή το γυμναστήριο, θα πρέπει να τα κάνεις τρόπο ζωής από εδώ και έπειτα.

5. Προσπάθησε να κρατήσεις το συναίσθημα της ικανοποίησης που νιώθεις για να διατηρήσεις και το κίνητρό σου ισχυρό και ενεργοποιημένο, ειδικά τις δύσκολες στιγμές.

6. Προσπάθησε να συγκροτηθείς και να σκεφτείς ποια σημεία σε δυσκόλεψαν περισσότερο, ώστε να καταστρώσεις τα απαραίτητα πλάνα για τη συνέχεια. Αν για παράδειγμα σε δυσκολεύουν οι οικογενειακές συνεστιάσεις, θα μπορούσες να πηγαίνεις έχοντας φάει κάτι πριν, ώστε να μην μπαίνεις σε πειρασμό.

7. Ξεκαθάρισε ποιες κακές συνήθειες σε έκαναν να πάρεις βάρος αρχικά και κάνε μια συνειδητή προσπάθεια να μην τις υιοθετήσεις ξανά.

8. Πέταξε τα παλιά σου ρούχα, ώστε να μη “διευκολύνεις” τον εαυτό σου σε περίπτωση πάχυνσης.

9. Κράτησε τις γενικές αρχές μια υγιεινής διατροφής, ακόμα και αν διαπιστώσεις πως ελέγχεις το βάρος σου. Μικρά και συχνά γεύματα, άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά και άσκηση θα πρέπει να είναι οι σύμμαχοί σου στη νέα προσπάθεια.

10. Μη διστάσεις να κάνεις κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αν κρίνεις ότι ξέφυγες αρκετά από το πρόγραμμά σου!

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More