5 light συνταγές με αυγά: Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και φουλ στην πρωτεϊνη

Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι πόσο πολύ βοηθάει το αυγό στο αδυνάτισμα. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, προκαλεί κορεσμό και σε κάνει να μην υπερκαταναλώνεις παχυντικές τροφές -άρα και περιττές θερμίδες- μέσα στη μέρα. Μάλιστα έρευνα έχει αποδείξει πως άτομα που έτρωγαν δύο αυγά για πρωινό, κατάφεραν να χάσουν 65% περισσότερο βάρος από εκείνα που δεν έτρωγαν καθόλου. Ας μην ξεχνάμε και ότι μας γεμίζει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Και όχι μόνο για πρωινό! Το αυγό είναι ιδανικό και για άλλα γεύματα της ημέρας, όπως για δεκατιανό ή μεσημεριανό. Για αυτό και εμείς σου έχουμε εδώ 5 light συνταγές με αυγό που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες. Μια πρωτότυπη ομελέτα φούρνου με λαχανικά, ένα λαχταριστό σάντουιτς με μπέικον, αυγό και καραμελωμένα κρεμμύδια -ακούγεται τέλειο για κυριακάτικο brunch, αυγά benedict και μια πεντανόστιμη αυγοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα, είναι μερικές από τις συνταγές που θα λατρέψεις!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Θερμίδες: 227

Κάνε την ομελέτα σου έξτρα δυναμωτική προσθέτοντας λαχανικά που είναι πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες. Προτίμησε οι πιπεριές σου να είναι καυτερές γιατί έχουν καψαϊκίνη που βοηθάει στην καύση του λίπους.

Σάντουιτς με αυγό, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια
Θερμίδες: 277

Το σάντουιτς αυτό είναι αρκετά χορταστικό για αυτό προτίμησε να το απολαύσεις σαν brunch. Η ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Αυγά Benedict με σπανάκι
Θερμίδες: 264

Τα αυγά benedict είναι πλούσια σε θερμίδες για αυτό φρόντισε να τα συνοδεύσεις με λαχανικά που είναι υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες, όπως το σπανάκι. Το σπανάκι μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη και σε κρατά μακριά από τάσεις για γλυκά!

Αυγοσαλάτα με μαγιονέζα
Θερμίδες: 100

Μια ελαφριά και κρύα σαλάτα με αυγό με πολλά μυρωδικά και λαχανικά. Ένα πιάτο ιδανικό για τη δίαιτά σου μιας και συνδυάζει πρωτεΐνη με υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

BLT σάντουιτς με αυγό
Θερμίδες: 241

Προτίμησε το ψωμί στο σάντουίτς σου να είναι ολικής άλεσης για να επωφεληθείς όλων των φυτικώ ινών που περιέχει. Το καλύτερο πιάτο για να ξεκινήσεις με ενέργεια τη μέρα σου. Θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ LIGHT ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More