7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν “κόβουμε” το αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε όταν βγαίνουμε, όταν τρώμε, όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε στο σπίτι μας! Υπάρχουν φάσεις που το παρακάνουμε (τύπου το καλοκαίρι), υπάρχουν και φάσεις όμως που το περιορίζουμε αρκετά. Που και που όμως το αναζητάμε. Περισσότερο για χαλάρωση ή για διασκέδαση ή γενικά για να νιώσουμε καλύτερα!

Η αλήθεια είναι ότι τους περασμένους μήνες είχε γίνει ο καλύτερός μας φίλος. Μπύρα στην παραλία κι έπειτα cocktail στο μπαράκι. Κι όπως προβλέπεται, θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξόδους μας, μιας και πλησιάζουν οι γιορτές. Ντάξει, δεν γίνεται να περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς να πιούμε το κατιτίς! Αφού λοιπόν έχουμε ένα μήνα μπροστά μας μέχρι να καλωσορίσουμε την εορταστική περίοδο, μήπως για λίγες εβδομάδες θα πρέπει να κάνουμε αποχή; Είσαι κι εσύ σε δίλημμα ε; Ναι, κι εγώ το σκεφτόμουν, μέχρι που διάβασα όλα τα “καλά” που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν βρισκόμαστε σε περίοδο rehab.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας λέει τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν λέμε “bye bye alkohol”. Και όλα αυτά που συμβαίνουν σίγουρα θα σε εκπλήξουν! Οπότε έχε κατά νου αυτά τα “καλά” όταν θέσεις κι εσύ αυτό το στόχο, για να ενισχύσεις την επιμονή σου!

1. Από την πρώτη στιγμή κιόλας, θα διαπιστώσεις πως τα επίπεδα ενέργειας σου είναι σαφώς καλύτερα.

2. Είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να κοιμάσαι καλύτερα, καθώς το αλκοόλ μπορεί να αισθάνεσαι ότι σε χαλαρώνει αλλά στην πραγματικότητα διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου σου.

3. Μέσα σε λίγες ημέρες θα διαπιστώσεις πως η επιδερμίδα σου φαίνεται πιο λαμπερή. Το δέρμα είναι ο καθρέπτης της πραγματικής κατάστασης του οργανισμού και αντανακλά τις καταχρήσεις και τις τοξίνες που προσλαμβάνεις.

4. Το σίγουρο είναι πως θα χάσεις βάρος, δεδομένου ότι το αλκοόλ σου δίνει κενές θερμίδες και μάλιστα αρκετές. Δεν είναι όμως μόνο οι θερμίδες που θα κερδίσεις, αλλά και η βελτίωση του μεταβολισμού σου, που θα σε βοηθήσουν να δεις διαφορά στη ζυγαριά.

5. Κάτι που ακόμα θα παρατηρήσεις μακροπρόθεσμα είναι η βελτίωση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα!

6. Θα είναι πιο εύκολο να κρατήσεις τη δίαιτα σου, διότι το αλκοόλ σε κάνει περισσότερο ευάλωτη σε πειρασμούς.

7. Τέλος, ακόμα και αν δεν μπορείς να το παρατηρήσεις εσύ, το συκώτι σου και γενικότερα ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονούν στη συνέχεια. Το συκώτι ως γνωστόν, ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από την κατάχρηση του αλκοόλ και εφόσον θεωρείται το εργοστάσιο του οργανισμού, όλο το σώμα σου θα λειτουργεία καλύτερα.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More