Εάν προσπαθείς στα αλήθεια να χάσεις βάρος, τότε πρέπει να σταματήσεις αυτές τις 5 συνήθειες!

Πρέπει να το παραδεχτούμε και ταυτόχρονα να το αποδεχτούμε. Το αδυνάτισμα είναι μια λέξη και μια διαδικασία που θα μας απασχολεί για όλη μας τη ζωή. Πάντα θα προσπαθούμε και ακόμα κι αν φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, πάλι θα έχουμε παράπονο. Έτσι είναι η γυναικεία φύση!

Αυτό τον καιρό η απώλεια βάρους μας απασχολεί λίγο περισσότερο από ότι πριν. Και αυτό γιατί πλησιάζουν Χριστούγεννα. Κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά για δύο λόγους: α) θέλουμε να φορέσουμε τα “καλά” μας και να δείχνουμε σούπερ, β) είμαστε σίγουρες ότι εκείνες τις ημέρες ο αριθμός στη ζυγαριά θα ανέβει, οπότε καλό είναι να “μαζευτούμε” κάπως όσο προλαβαίνουμε. Το θέμα είναι ότι όσο προσπαθούμε… δουλίτσα δεν γίνεται! Τα κιλά παραμένουν σταθερά (υπάρχει και χειρότερο σενάριο, να αυξάνονται κιόλας), αλλά εμείς νομίζουμε ότι όντως προσπαθούμε και κάτι δεν πάει καλά.

Τα κάνουμε όλα σωστά; Ή μήπως ακολουθούμε πέντε λανθασμένες συνήθειες που “σαμποτάρουν” την προσπάθειά μας; Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, μας επισημαίνει αυτά τα πέντε καθημερινά λάθη, για να μην τα κάνουμε ξανά!


1. Το τσιμπολόγημα

Είναι σημαντικό να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα, αλλά θα πρέπει να είναι καθορισμένα και να τα καταναλώνεις ιδανικά καθισμένη. Καλό είναι να εκπαιδευτείς να μην βρίσκεσαι διαρκώς με ένα σνακ στην άκρη στο χέρι (ακόμα και αν αυτό είναι υγιεινό). Θα πρέπει να έχεις τον έλεγχο για τα πάντα τα οποία καταναλώνεις.


2. Το να μένεις αρκετές ώρες νηστική

Είναι πολύ πιθανό το πρόγραμμα σου να μη σου επιτρέπει να τρως ακριβώς όπως θα ήθελες, αλλά από την άλλη πλευρά, πάντα υπάρχει ο τρόπος για να μην αφήνεις μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τέσσερα με πέντε γεύματα μέσα στην ημέρα φαίνεται πως χάνουν περισσότερο εύκολα βάρος.


3. Το συνεχές delivery

Η εύκολη λύση δεν είναι πάντα και η πιο βολική για τον οργανισμό σου. Η παρασκευή των γευμάτων στο σπίτι θα σε γλιτώσει και από έξοδα και από περιττές θερμίδες.


4. Οι υγρές θερμίδες

Συχνά δεν υπολογίζεις μέσα στις συνολικές θερμίδες της ημέρας, τη ζάχαρη που βάζεις τον καφέ, τα ποτά που καταναλώνεις το σαββατοκύριακο, τους χυμούς ακόμα και αν είναι φυσικοί. Αν θέλεις πραγματικά να χάσεις βάρος θα πρέπει να έχεις στο νου σου, πως πρόκειται για μια διαδικασία ισοζυγίου ενέργειας, στην οποία όλες οι θερμίδες μετράνε.


5. Οι υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σου και από τη ζυγαριά

Θα πρέπει να κατανοήσεις πως οργανισμός σου δεν είναι ένα ρομπότ και πως σε αρκετές περιπτώσεις η επιείκεια είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις και να έχεις διάρκεια στην απώλεια του βάρους σου.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More