Έξυπνα τιπ για επίπεδη κοιλιά πριν το καλοκαίρι

Ξυπνάς σήμερα το πρωί, ετοιμάζεσαι να πας στη δουλειά σου και στη διαδρομή αντιλαμβάνεσαι ότι όλα γύρω σου μυρίζουν Άνοιξη. Και τότε ένα καμπανάκι χτυπάει στο μυαλό σου. Αυτό το καμπανάκι που σου υπενθυμίζει ότι σε δύο μήνες περίπου θα υποδεχτούμε το καλοκαίρι και αναγκαστικά το μπικίνι. Ναι, σε όλες μας έλειψε ο καυτός ήλιος και οι χαλαρές στιγμές στην παραλία, αλλά τι να το κάνεις όταν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα και δεν κρύβεται ούτε… με το ολόσωμο; Μην αγχώνεσαι και έχε πάντα στο μυαλό σου ότι ποτέ δεν είναι αργά. Ντάξει, είμαι σίγουρη πως θα ήθελες να ξυπνήσεις αύριο το πρωί και να έχεις αδύνατη κοιλιά, αλλά όπως συνηθίζω να λέω “Τα αγαθά κόποις κτώνται”.

Λοιπόν λοιπόν! Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο στόχο. Η ειδικός προτείνει στην παρέα του Tlife 10 έξυπνα τιπ για να διώξουμε το λίπος και το φούσκωμα και να αποκτήσουμε επιτέλους επίπεδη κοιλιά!

1. Aρχικά θα πρέπει να ρυθμίσεις τη λειτουργία του εντέρου σου για να αποφύγεις το φούσκωμα που προκαλεί η δυσκοιλιότητα. Δώσε μεγάλη έμφαση στην πρόσληψη φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά και προβιοτικών από κεφίρ και γιαούρτι.

2. Περιόρισε όσο μπορείς το άγχος σου. Βρες κάποια δραστηριότητα που να σε εκτονώνει και για να μην καταφεύγεις στο φαγητό, αλλά και για να μην παράγεται κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες που προωθεί την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

3. Προσπάθησε να κοιμάσαι. Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του ύπνου. Αντίθετα η έλλειψή του σχετίζεται έντονα με συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά.

4. Σε περίπτωση ευερέθιστου εντέρου (της γνωστής σπαστικής κολίτιδας), είναι σημαντικό να εντοπίσεις μέσω παρατήρησης του οργανισμού σου τις τροφές που σε ενοχλούν και σε περιόδους έξαρσης να προσπαθείς να τις αποφεύγεις. Κύριοι ένοχοι είναι τα ωμά λαχανικά και τα όσπρια.

5. Πρέπει να προσπαθήσεις να διαχωρίσεις αν το πρόβλημά σου είναι ζήτημα πάχους ή χαλάρωσης. Συχνά μετά από τοκετό ή από απότομη απώλεια βάρους μπορεί να εμφανιστεί μια “κοιλίτσα” η οποία χρειάζεται οπωσδήποτε γυμναστική για να διορθωθεί.

6. Αν από την άλλη το θέμα σου είναι το επιπλέον βάρος, το σημαντικό πέρα από την ισορροπημένη διατροφή είναι και η άσκηση και ειδικά η αερόβια.

7. Προσπάθησε να ενισχύσεις τη διατροφή σου με ασβέστιο και ω-3 λιπαρά οξέα. Τα δύο αυτά συστατικά φαίνεται ότι είναι σύμμαχοι στην απώλεια του ενδοκοιλιακού λίπους.

8. Βάλε στη διατροφή σου τα μούρα, τα οποία έχει βρεθεί πως περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

9. Ξεκίνα να καταναλώνεις ανανά! Χάρη στη βρομελίνη που περιέχει βελτιώνει την πέψη και την υγεία του πεπτικού συστήματος και διώχνει τα πρηξίματα.

10. Μη μένεις πολλές ώρες νηστική. Τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν τόσο στο να τηρείς το πρόγραμμα της διατροφής σου όσο και στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Η πολύωρη ασιτία από την άλλη, συχνά οδηγεί σε φούσκωμα το οποίο επιδεινώνεται μόλις καταναλώσεις κάποιο γεύμα

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More