Ψωμάκια: 12 εύκολα tips που θα διώξουν το λίπος από την περιφέρεια

Όσο οι μήνες περνάνε και η θερμοκρασία αυξάνεται, τόσο νιώθουμε ότι η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει. Οπότε σιγά σιγά και το μπικίνι θα κάνει την εμφάνισή του. Αυτό σημαίνει πως η σιλουέτα μας για ακόμα μια φορά θα βρεθεί “εκτεθειμένη” και κατ’ επέκταση οι ατέλειες (μικρές ή μεγάλες) που έχει. Όπως τα ψωμάκια ας πούμε. Ναι είναι γεγονός πως οι περισσότερες τείνουμε να έχουμε κάποιους extra πόντους σε εκείνη την περιοχή που χαλάνε ολόκληρο το αποτέλεσμα. Και ναι θα θέλαμε μέχρι τότε να έχουμε εξαφανίσει αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη όμως, δεν είμαστε σε φάση να αγχωθούμε και να ακολουθήσουμε κάποια δίαιτα (προς το παρόν τουλάχιστον). Έχουμε λίγο χρόνο ακόμα! Για αυτό κιόλας βρήκα τον τρόπο που θα μας απαλλάξει από τα ψωμάκια, χωρίς καν να ακολουθήσουμε ένα διατροφικό μενού!

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και συνεργάτιδα του Δημήτρη Γρηγοράκη, Γεωργία Καπώλη, μας προτείνει 12 εύκολα tips για να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας και που θα μειώσουν αισθητά τα ψωμάκια. Ή το λίπος στην περιφέρεια. Πες το όπως θες!

Μετακινήσου προς τα κάτω και δες τι μας προτείνει η ειδικός…

1. Προσθέστε στα φαγητά σου μαϊντανό
Λόγω της διουρητικής του δράσης βοηθάει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, με αποτέλεσμα να μειώνει τους πόντους στα ψωμάκια.

2. Περιόρισε το αλάτι και τις τροφές που “κρύβεται”
Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικά τρόφιμα, όπως η μουστάρδα, η κέτσαπ, τα έτοιμα dressing, τα αλλαντικά, τα παστά και πολλά άλλα, καθώς αυξάνουν την κατακράτηση υγρών και εμποδίζουν την καύση του λίπους. Πριν αγοράσεις ένα προϊόν διάβασε την ετικέτα για να βεβαιωθείς πως δεν περιέχει αλάτι.

3. Κατανάλωσε συχνά σνακ
Η κατανάλωση σνακ θα σε αποτρέψει από την υπερφαγία και θα σου προσφέρει ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχεις την τάση να καταναλώνεις λιπαρές τροφές και θα έχεις ενέργεια για να ακολουθήσεις ένα πιο έντονο πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Φρόντισε να καταναλώνεις σνακ χαμηλότερα των 150 kcal και πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.


4. Κατέγραψε τα γεύματά σου
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την καθημερινή θερμιδική σου πρόσληψη και να μειώσεις τις θερμίδες αν αυτό είναι απαραίτητο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έδειξε ότι όσοι κατέγραφαν επί 6 ημέρες το διατροφικό τους πρόγραμμα έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους που το έκαναν για μια ημέρα ή καθόλου. Επιπλέον, πολλές φορές “τσιμπολογάμε” μπισκότα, σοκολατάκια, πατατάκια και πολλά ακόμα, που στο τέλος της ημέρας δεν θυμόμαστε καν ότι τα έχουμε φάει, ενώ μας έχουν φορτώσει με πολλές θερμίδες.

5. Πιες νερό
Προτίμησε να πίνεις νερό αντί για αναψυκτικά, σόδα ή συσκευασμένους χυμούς με ζάχαρη. Το νερό μας κρατάει ενυδατωμένους και μας βοηθάει στην απώλεια βάρους, ενώ η κατανάλωση του πριν τα γεύματα συνεισφέρει στην ελεγχόμενη κατανάλωση φαγητού.


6. Μην ξεχνάς το πρωινό
Το πρωινό αποτελεί από τα σπουδαιότερα γεύματα στην διατροφή μας και δεν πρέπει να παραλείπεται καθώς επιβραδύνει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και κατά συνέπεια την καύση του λίπους.


7. Απόφυγε τα γεύματα πλούσια σε ζάχαρη…
… Και γενικά όσα έχουν ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και προτίμησε προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Η κατανάλωση πρωτεϊνών θα σου προσφέρει το αίσθημα πληρότητας και ενέργειας για την άσκηση, ενώ συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της μείωσης του λίπους.


8. Κάνε αερόβια άσκηση
Η καύση των θερμίδων αποτελεί κλειδί στη μείωση του ολικού σωματικού λίπους. Προτίμησε ασκήσεις που θα σου επιτρέψουν τη μέγιστη καύση λίπους ενώ παράλληλα θα τονώσουν τα πόδια σου, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία, το τρέξιμο και το σχοινάκι. Για εμφανή αποτελέσματα, ασκήσου επί 60 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα.

9. Διάσχισε ανηφορικά σημεία
Προτίμησε να διασχίσεις ένα λόφο ή να ανέβεις μια σκάλα αντί για μια επίπεδη επιφάνεια. Θα αισθανθείς το ρυθμό της καρδιάς σου να αυξάνεται καθώς αυτό συνεπάγεται ότι υπόκεισαι σε σκληρότερη σωματική άσκηση και καις περισσότερες θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό, στοχεύεις άμεσα στην εκγύμναση των δικέφαλων, των μηρών και των γλουτών.


10. Κάνε τοπικές ασκήσεις

Με την εφαρμογή εξειδικευμένων ασκήσεων για τα πόδια και την περιοχή των γλουτών, βοηθάς στη μείωση του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ τα πόδια σου θα φαίνονται ταυτόχρονα πιο αδύνατα και γυμνασμένα.


11. Κοιμήσου σωστά

Ο κατάλληλος ύπνος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Η έλλειψη ύπνου δυσχεραίνει την απώλεια βάρους ενώ ταυτόχρονα προκαλείται το αίσθημα κόπωσης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μας αποτρέπει από την φυσική δραστηριότητα.

12. Λάβε υπόψιν τα γονίδια
Αν το σώμα σου είναι διαμορφωμένο σε σχήμα “αχλαδιού”, το ίδιο και της μητέρας σου ή της γιαγιάς σου, τότε αγάπησε το σώμα σου έτσι όπως ακριβώς είναι και προσπάθησε να καλυτερεύσεις την εικόνα του με σωστή διατροφή και γυμναστική.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More