Πρώτη φορά στο γυμναστήριο; 7 tips για να μην είναι η τελευταία και για να φύγεις χαρούμενη!

Καμία “πρώτη φορά” δεν είναι εύκολη… Kαι κυρίως αυτή στο γυμναστήριο, που μπορεί να είναι μετά από ένα μήνα, ένα χρόνο, μια ζωή! Είναι τόσο δύσκολη που όσο την σκέφτεσαι, άλλος τόσος καιρός περνά μέχρι να την κάνεις πράξη.

Και μέσα σε όλα, το Καλοκαίρι είναι στη γωνία, με πολλές από μας να ξαναπερνούν την πόρτα του γυμναστηρίου μετά από καιρό, σαν αυτή του σχολείου, την εποχή που δίναμε πανελλήνιες. Και πίστεψέ με, τελευταία δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά με την γυμναστική, γι΄ αυτό έπρεπε να ανακαλύψω τρόπους που θα με έκαναν να την δω σαν παιχνίδι. Ως τα 18 μου άλλωστε, που ζούσα γι΄αυτή, μόνο έτσι την έβλεπα. Αν είσαι στην ίδια φάση, ακολουθούν μερικά tips για να φέρεις την χαρά στη γυμναστική σου!

Η άσκηση μας κάνει έτσι κι αλλιώς χαρούμενους (έχεις ακουστά για εκείνες τις ενδορφίνες;) Γιατί να την έχουμε στο μυαλό μας ως το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο; Τrain for pleasure που λένε! Αυτό προσπάθησα κι εγώ, σε αυτή την… “εκατοστή όγδοοη – πρώτη – φορά” που πήγα να προπονηθώ, μήπως και καταφέρω να μην είναι και η τελευταία για τον επόμενο χρόνο.

1) Η καλή αρχή έχει σημασία. Ρίξε από το προηγούμενο βράδυ (η πρωινή προπόνηση είναι καλύτερη για πολλούς λόγους) το πιο χαρούμενο και άνετο αθλητικό σου outfit πάνω στο ξυπνητήρι – ευτυχώς η Bodytalk φρόντισε γι’ αυτό – κι όταν χτυπήσει για να πας στο γυμναστήριο, δεν θα ακούσει ακόμη κι ο γείτονας την δυσαρέσκειά σου! Το παίρνεις απόφαση και σηκώνεσαι… Άσε που γλιτώνεις και χρόνο στην ετοιμασία!

2) Πολλές ήταν οι φορές που όταν ανέβαινα στο διάδρομο, έχοντας δίπλα μου τη Νατάσα (παρέα με φίλους, γίνονται όλα ευκολότερα) κάναμε πλάκα, πως μόνο αν είχα μπροστά μου ένα κομμάτι πίτσα να κυνηγάω, θα έτρεχα με όρεξη. Δεν χρειάζεσαι κανένα κίνητρο όμως, πέρα από το χαμόγελο και την ενέργεια που θα σου φέρει η άσκηση για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Βάλε στο κινητό σου την αγαπημένη σου μουσική (ξέρεις εκείνη που σε κάνει ναι χορεύεις στο σπίτι σαν τρελή, όταν όλοι λείπουν), μια ταχύτητα που δεν θα σε εξαντλήσει στα πρώτα πέντε λεπτά κι έφυγες! Και το γρήγορο περπάτημα δεν είναι κακό… Καν’ το μόνο για σένα.

3) Βάλε μικρούς στόχους στην αρχή. Στα κιλά που θες να χάσεις, στα βάρη που θα σηκώνεις, στον βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων, στον αριθμό των push-ups, σε όλα. Δεν κάνεις τίποτα λάθος στο γυμναστήριο, αρκεί που είσαι εκεί.

4) Κάνε μικρά βήματα κάθε φορά, εκείνα που θα σου φέρουν χαρά. Η ποικιλία στην άσκηση είναι το μυστικό για να την απολαύσεις και να ξεκινήσεις να βλέπεις αποτελέσματα, πριν καν να το καταλάβεις. Αποκλείεται με αυτόν τον τρόπο να δεις την προπόνηση σαν αγγαρεία.

5) Αν σ’ ενοχλούν τα μαλλιά σου, το μπλουζάκι σου ή ο,τιδήποτε άλλο δεν πειράζει να σταματήσεις για να τα διορθώσεις. Γυμνάσου, πέρνα όμορφα, γέλα, παίξε, δείξε πόσο σέξι είσαι. Γιατί είσαι ήδη σέξι, όπως είσαι.

6) Μην διστάσεις να ρωτήσεις τον γυμναστή σου, πώς λειτουργούν όλα τα όργανα γυμναστικής. Έτσι θα γνωρίζεις τον σκοπό της άσκησης που κάνεις και θα βοηθηθείς να κατακτήσεις τον στόχο σου. Άσε που δεν θα ντρέπεσαι να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μηχάνημα, που μπορεί να είναι κι αυτό που σου ταιριάζει απόλυτα.

7) Μην είσαι αυστηρή και κατηγορείς τον εαυτό σου, αν δεν σου αρέσει η άσκηση. Έρευνες έδειξαν ότι για την τεμπελιά μας, πολλές φορές ευθύνεται το DNA. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται. Κάνε ένα διάλειμμα, ξέχνα τα πρέπει. Κοίτα πίσω και θα δεις ότι δεν σε κυνηγάει κανείς.

Η γυμναστική είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Μην αγχώνεσαι και καν’ την όπως σου ταιριάζει. Έξω ή μέσα, πρωί ή βράδυ, με παρέα ή μόνη… Απλά μην αφήνεις να πάει χαμένο αυτό το δώρο.


P.s Τελικά και αύριο το πρωί, θα με βρεις στο γυμναστήριο!


Φωτογραφίες:
Πέτρος Χόντος
Γυμναστήριο: Yava Αμαρουσίου

Read More

And More