SMART TIPS: 10 κινήσεις που η καθεμία θα “κόψει” 100 θερμίδες από τη διατροφή σου!

Η λέξη που επικρατεί στις σκέψεις μας τον τελευταίο καιρό αρχίζει σίγουρα από Δ! Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Οι Δίαιτες έχουν γίνει η εμμονή μας και η απώλεια βάρους στροβιλίζει στο κεφάλι μας 24 ώρες το 24ωρο. Είσαι στη δουλειά, έχεις βγει ραντεβού, βρίσκεσαι σε πάρτι και πάντα σκέφτεσαι πως θα αδυνατίσεις και τι θα γίνει με αυτά τα extra κιλάκια που πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν, για να νιώθεις πιο sexy με το αγαπημένο σου καλοκαιρινό σορτσάκι. Πολλές φορές λειτουργείς επιπόλαια παραβλέποντας γεύματα, ώστε να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό χωρίς τύψεις, να πιεις παραπάνω αλκοόλ το Σαββατόβραδο ή να σκάσεις στο φαγητό την Κυριακή το μεσημέρι. Μέγα λάθος! Αυτό που σου τονίζω κάθε φορά είναι πως τα πάντα χρειάζονται στρατηγική, υπομονή, ισορροπία και θέληση. Πάνω από όλα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν σου την υγεία του σώματός σου και να σκέφτεσαι σοβαρά το στόχο σου.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι ότι μπαίνουμε στο μονοπάτι της δίαιτας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινότητά μας, τα ωράρια της δουλειάς και τις προσωπικές μας επιθυμίες. Με αποτέλεσμα να πιέζεσαι, να προβληματίζεσαι και εν τέλη να παραδίνεις τα όπλα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο απευθύνθηκα στη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, η οποία μας έδωσε έξυπνα tips που μπορούμε να υιοθετήσουμε και να αποφύγουμε 100 θερμίδες ημερησίως -ή και περισσότερες αν κάνεις περισσότερα από τα παρακάτω. Ναι καλά διάβασες! Θα δεις παρακάτω ότι θα σου είναι αρκετά εύκολο να αποβάλεις και να αντικαταστήσεις όλα εκείνα που σε φόρτωναν με θερμίδες, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και να το γνωρίζεις.


10 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 100 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
1. Είμαι σίγουρη ότι το τοστ και η σαλάτα σου συνοδεύονται από μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα. Καταλαβαίνω ότι θες να δίνεις γεύση στα γεύματα σου, αλλά δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με μουστάρδα, που έχει εξίσου ωραία γεύση και πολύ λιγότερες θερμίδες.

2. Το πρωί τί τρως στη δουλειά; Αντικατέστησε την καθημερινή σου σφολιάτα, που είναι γεμάτη σε βούτυρο και θερμίδες, με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί.


3.
Πολλές φορές το παρακάνεις με την ποσότητα, ακόμα και στις πιο υγιεινές τροφές. Για να έχεις τον έλεγχο του πρωινού σου μπορείς να σταματήσεις τα δημητριακά (που κάποιες φορές υπερκαταναλώνεις) και να τα αντικαταστήσεις με ένα ποτήρι γάλα και μια μπάρα δημητριακών.

4. Το γνωρίζεις ήδη ότι ποτέ δεν είμαι υπερβολική σε αυτά που σε συμβουλεύω. Γι’ αυτό και σε παροτρύνω να φας μια φορά την εβδομάδα ένα σουβλάκι, απλά να είναι με αλάδωτη πίτα. Κι όμως, με την απλή αυτή επιλογή θα γλιτώσεις θερμίδες.


5.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός και αναζητάς ένα cocktail, προσπάθησε στη θέση του να πιεις ένα ποτήρι κρασί. Έχει πολύ λιγότερες θερμίδες και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

6. Και τώρα θα παρέμβω στον τρόπο που μαγειρεύεις. Μπορεί να νομίζεις ότι το κοτόπουλο είναι υγιεινό, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Πριν το μαγειρέψεις αφαίρεσε την πέτσα, ώστε να αποφύγεις το extra λίπος, και προτίμησε να μην καταναλώσεις μόνο το μπούτι.


7.
Προσοχή με το λάδι! Μια light σαλάτα μπορεί να αποκτήσει πολλές θερμίδες αν την περιχύσεις με μπόλικο ελαιόλαδο. Μέτρα το λάδι και πρόσθεσε μόνο μια κουταλιά της σούπας.

8. Αν σου αρέσουν τα αναψυκτικά και δεν μπορείς να τα αποφύγεις, δοκίμασε τη light εκδοχή τους! Το κακό και οι θερμίδες είναι λιγότερα.


9.
Πρόσθεσε στα ροφήματά σου υποκατάστατο ζάχαρης. Βρες ποιο από όλα αυτά σου ταιριάζει περισσότερο γευστικά και πέτα τη ζάχαρη από το ντουλάπι οριστικά.


10.
Έχεις αδυναμία στη φέτα αλλά θα πρέπει να την αποχαιρετίσεις. Στη θέση της βάλε ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά σε σχήμα σπιρτόκουτου.

Κάτι που δεν ήξερες…
Για να χάσεις ένα κιλό πρέπει να μειώσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη κατά 7000 θερμίδες, σε οποιοδήποτε χρονικό όριο. Σε κάποιους μπορεί να χρειαστεί 1 εβδομάδα και σε κάποιους άλλους 3 εβδομάδες, ανάλογα με τις “περικοπές” που κάνει. Αν κάτι τέτοιο σου ακούγεται εξωφρενικό, μπορείς να κάνεις αυτές τις αλλαγές των 100 θερμίδων και σταδιακά, χωρίς να στερηθείς, θα φτάσεις στο στόχο σου.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More