Τσικνοπέμπτη: Light συνταγές και tips για να το τσικνίσεις χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου!

Τσικνοπέμπτη είναι και δεν γίνεται όλοι στο τραπέζι να το τσικνίζουν και εσύ απλά να τους κοιτάς επειδή κάνεις δίαιτα. Άλλωστε μόνο εμείς στην Ελλάδα έχουμε αυτό το έθιμο και πρέπει να το τηρούμε! Επίσης το ψητό κρέας -όπως ξέρεις- ενδείκνυται για δίαιτες. Οι διάφορες σάλτσες και τα συνοδευτικά είναι που πρέπει να προσέξεις. Για αυτό προτίμησε ψητά λαχανικά ή σαλάτες και απόφυγε τα τηγανητά και τις διάφορες επεξεργασμένες σος.

Εμείς εδώ σου έχουμε 5 light συνταγές με κρέας -για να διαλέξεις την αγαπημένη σου- με 300 θερμίδες το πολύ και κάποια tips για να το τσικνίσεις χωρίς ενοχές και την αγωνία αν θα ανέβει ο δείκτης της ζυγαριάς την επόμενη μέρα!

Τι ποτό να προτιμήσεις με το κρέας σου:
-Πιες μπίρα και απόφυγε το κρασί: Καλό είναι να επιλέξεις μπίρα, γιατί θα προκαλέσει έντονη διούρηση αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, οι βιταμίνες της μπίρας θα προστατεύσουν τους μύες, εμποδίζοντας την υπερβολική παραγωγή γλυκογόνου που θα αποθηκευτεί στη συνέχεια ως λίπος! Το αλκοόλ στη ξανθιά μπύρα, τύπου lager είναι συνήθως 4%, κάτι που καθιστά τη μπίρα 3 φορές διαιτητικά πιο σωστή από το κρασί που έχει συνήθως 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλη.

Τα θετικά του να τρως κρέας:

Το κρέας δεν προσφέρει μόνο κιλά, έχει και κάποια οφέλη στην υγεία και το σώμα:
-Επαναδομεί τους μύες:
Το κρέας ενισχύει τη δόμηση της μυικής ομάδας του οργανισμού, μια διεργασία απαραίτητη ειδικά αν γυμνάζεσαι. Ξέρεις άλλωστε πως μύες δύνατοί σημαίνει πολύ απλά πως καις περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση.
-Τονώνει το δέρμα: Το κρέας -και ειδικά το κόκκινο- έχει την ιδιότητα να τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος, αφού στηρίζει το αιμοποιητικό σύστημα του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μυοσφαιρινίνη / αιμοσφαιρίνη.
Επιταχύνει το μεταβολισμό: Η πρωτεΐνη του (που το κρέας προσφέρει σε μεγάλη ποσότητα) συμβάλλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού.
Προστατεύει από τις ιώσεις: Ένα καλό γεύμα με κρέας τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει πως θα είσαι πιο δυνατή να αντιμετωπίσεις τις ιώσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΟΥ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ LIGHT ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΛΥ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…
Αν το παράκανες με τα παϊδάκια, τα μπριζολάκια και το αλκοόλ, υπάρχει λύση για να νιώσεις καλύτερα την επόμενη μέρα. Εδώ σου έχουμε 5 βασικά tips για να αναστρέψεις το εις βάρος σου… παιχνίδι, μετά από μια βραδιά απολαυστικής κρεωφαγίας!

-ΠΙΕΣ ΓΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ: Πριν πέσεις για ύπνο, πιες 1 1/2 ποτήρι γάλα 1.5% και συνόδευσέ το με ένα καρότο. Τι πετυχαίνεις έτσι; Να “σπρώξεις” τον οργανισμό σου να κάψει πιο γρήγορα το λίπος που κατανάλωσες και έτσι αυτό να μην αποθηκευτεί.

-ΠΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ: Αν πάλι είσαι από τα κορίτσια που δεν μπορούν να πιουν γάλα, αντί για 240 ml γάλα, πιες 120ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι που χάρη στο κάλιο που περιέχει θα διώξει πιο γρήγορα το κατακρατηθέν υγρό! Το πορτοκάλι επίσης, λόγω της βιταμίνης C θα τόνωσει τους μύες, ενισχύοντας τους με κολλαγόνο και έτσι θα αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

-ΟΧΙ ΑΜΥΛΟ: Ξέχασε για την επόμενη μέρα κάθετι που μπορεί να περιέχει άμυλο. Πατάτες, ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι δεν αποτελούν επιλογή για σένα. Μετά από τόσο λιπαρές τροφές θα υπάρχει κατακράτηση υγρών και αυξημένη πρόσληψη αλατιού. Έτσι, πρέπει να δώσεις στον οργανισμό τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όλη αυτή την extra ενέργεια που αλλιώς θα αποθηκευόταν ως λίπος.

-ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ
: Η επόμενη μέρα θα είναι φτωχή και σε φρούτα. Δεν πρέπει να ξεπεράσεις τα τρία φρούτα, επειδή έχουν αρκετά σάκχαρα που θα δώσουν ενέργεια. Αν γίνει αυτό, θα στερήσεις από το σώμα σου την ευκαιρία να αξιοποίησει τη χθεσινή παραπάνω ενέργεια.

-ΦΑΕ ΚΡΕΑΣ (ΞΑΝΑ):
Όχι πάλι παϊδάκια! Το μεσημεριανό σου γεύμα πρέπει να είναι φιλέτο κοτόπουλο και γενικότερα άπαχο κρέας με βραστά λαχανικά. Αγκινάρα, λάχανο, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθι και όλα εκείνα τα λαχανικά που μπορούν να σερβιριστούν βραστά είναι η ιδανική επιλογή για να “διορθώσεις” την ατασθαλία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη σε ζώσουν οι τύψεις που έφαγες πολύ το βράδυ και αποφασίσεις να λιμοκτονήσεις την επομένη. Αν μείνεις νηστική, ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να κινητοποιηθεί και να αφομοιωσεί την παραπάνω τροφή της προηγούμενης ημέρας. Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως και αδιαθεσία θα αισθανθείς από την αφαγία και δεν θα αποτρέψεις την αποθήκευση λίπους.

And More