DETOX ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 5 γευστικές και light επιλογές ιδανικές για αποτοξίνωση

Αν θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση και ταυτόχρονα να χάσεις μερικά κιλάκια, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτές τις detox και light συνταγές. Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου σκέφτηκε όλες εμάς που γυρίσαμε από τους καλοκαιρινούς μας προορισμούς έχοντας διαπράξει διατροφικό έγκλημα και προσπαθώντας πλέον να μπούμε σε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής.

Εν ολίγοις, οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών θα φέρουν την αλλαγή στο σώμα σου και θα αποβάλουν κάθε ατασθαλία που του “φόρτωσες”. Και πριν σκεφτείς ότι πρόκειται να πεινάσεις, οφείλω να σε διαψεύσω αγαπητή μου αναγνώστρια. Οι ποσότητες είναι επαρκής για να γεμίσεις το στομάχι σου και το αποτέλεσμα αρκετά γευστικό, ώστε να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου. Άλλωστε, το κλειδί της επιτυχίας για ένα τέλειο σώμα βρίσκεται στις σωστές διατροφικές επιλογές και όχι στις στερήσεις, όπως συνηθίζω να λέω εγώ και οι ειδικοί της διατροφής. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις…


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Πράσινη σαλάτα με ανανά
Θερμίδες: 170/ μερίδα

Το kale και ο μαϊντανός είναι πλούσια σε κάλιο και κατ’ επέκταση διουρητικά. Ο ανανάς λόγω της βρωμελίνης που περιέχει βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Αρωματικό νερό με λεμόνι, αγγούρι και δυόσμο
Θερμίδες: 0/ μερίδα

Το λεμόνι βοηθάει στο μεταβολισμό εξαιτίας της βιταμίνης C που περιέχει, ενώ το αγγούρι και ο δυόσμος είναι διουρητικά και διώχνουν την κατακράτηση των υγρών. Καλό είναι να καταναλώνεις 2-3 ποτήρια καθημερινά.


Κεφίρ με λιναρόσπορο, βρώμη και μούρα
Θερμίδες: 320/ μερίδα

Το κεφίρ, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και συγχρόνως στο αδυνάτισμα. Ο λιναρόσπορος λόγω των καλών λιπαρών που περιέχει συμμετέχει στη βελτίωση του μεταβολισμού και τη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους, όπως επίσης και τα μούρα. Η βρώμη σε κρατάει χορτάτη και σε βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.

Ice tea με τζίντζερ και πορτοκάλι
Θερμίδες: 0/ μερίδα

Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και περιέχει κατεχίνες, οι οποίες αυξάνουν το μεταβολισμό. Το τζίντζερ συμβάλει σημαντικά στην πέψη, οπότε και στο πρήξιμο της κοιλιάς. Το πορτοκάλι όπως και όλα τα εσπεριδοειδή δίνει ενέργεια και ενισχύει τις καύσεις.

Σαλάτα με αγκινάρες
Θερμίδες: 330/ μερίδα

Οι αγκινάρες και ο κουρκουμάς έχει αποδειχτεί πως βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Ο κουρκουμάς επίσης, ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το iceberg έχει ελάχιστες θερμίδες και λόγω των φυτικών ινών θα σε βοηθήσει στον κορεσμό. Η πιπεριά είναι καλή πηγή βιταμίνης C.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ LIGHT ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Δες εδώ μια δίαιτα DETOX!


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More