Κάνεις δίαιτα; Πιες ένα ποτήρι καφέ ή κρασί παραπάνω.

Σίγουρα υπάρχουν απόψεις που διίστανται και διαφέρουν. Τελικά ο καφές και το κρασί κάνουν καλό στην υγεία και το αδυνάτισμα; Μια νέα έρευνα κατέφθασε, με σκοπό να μας ενημερώσει και να μας εξηγήσει πως τελικά βοηθούν στο αδυνάτισμα αυτά τα δύο στοιχεία, που κατά περιόδους προσπαθείς να αποβάλεις από το διατροφολόγιό σου και να τα αποφύγεις σαν να είναι ο χειρότερος εχθρός. Ξέρω ότι διαβάζοντας παρακάτω θα εκπλαγείς ευχάριστα.

Δεν θέλω να πω ψέματα, αλλά με αυτήν την έρευνα ένιωσα τεράστια ικανοποίηση και χαρά που επιτέλους μπορώ να απολαμβάνω τον αγαπημένο μου καφέ και το γευστικό κρασί χωρίς ενοχές. Σου έχω δηλώσει ξανά ότι είμαι coffee lover (ή coffee addict) και ίσως εκεί οφείλεται αυτός ο παιδικός ενθουσιασμός που αντιλαμβάνεσαι στο κείμενό μου. Πάμε να δούμε όμως τι συμπέρασμα έβγαλε η επιστήμη.

Όλα όσα δεν ήξερες για τον καφέ και το κρασί…
Αυτή η νέα έρευνα λοιπόν, επιβεβαιώνει ότι ο καφές και ο οίνος βοηθούν στο σώμα και τη ψυχή. Μια ομάδα ερευνητών που εξέτασε 1.135 Ολλανδούς, έβγαλε το πόρισμα ότι αυτά τα δύο αγαπημένα στοιχεία συμβάλουν θετικά στη μικροβιακή ποικιλότητα του εντέρου. Το ξέρω ότι αυτό δεν σου λέει κάτι αλλά συνέχιζε να διαβάσεις και σύντομα θα αλλάξεις γνώμη.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Μια υγιής ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους και τα μεταβολικά προβλήματα. Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία, πίνοντας καφέ και κρασί (με μέτρο), αλλά ακόμα μια έρευνα τεκμηριώνει τα θετικά που μπορεί να προσφέρει στη δίαιτα ή στη διατροφή σου.

Η δική μου γνώμη; Τώρα που ήδη στερείσαι αρκετές τροφές, λόγω προσεγμένης διατροφής, απόλαυσε άφοβα ένα δεύτερο ποτήρι καφέ ή κρασί που θα σου προσφέρουν ενέργεια και θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου.

Read More

And More