3 εύκολοι τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο!

Μια από τις πιο απογοητευτικές στιγμές που αντιμετωπίζουμε εμείς τα κορίτσια, είναι όταν οι κόποι μας στο γυμναστήριο δεν πιάνουν τόπο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αυτό οφείλεται στη λάθος διατροφή, στη λάθος άσκηση ή στη λάθος καθημερινότητα. Πολλά λάθος μαζεύτηκαν!

Όπως και να έχει, έψαξα και έμαθα 3 απλές κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο, χωρίς να αλλάξουμε δραστικά αυτό που ήδη κάνουμε. Πως; Δες παρακάτω και θα καταλάβεις…

Πιες ένα καφέ πριν το γυμναστήριο
Γνώριζες ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις σου και να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες; Αυτό συμβαίνει γιατί θα προσφέρει στον οργανισμό σου αρκετή ενέργεια να αντεπεξέλθεις στην άσκηση, χωρίς να χρειάζεσαι ενδιάμεσα διαλείμματα ξεκούρασης. Επιπλέον, ο καφές (κεφείνη) και το πράσινο τσάι (κατεχίνες) θα αυξήσουν το μεταβολικό σου ρυθμό, την καύση λίπους και στη θρέψη των μυών.

Παρόλα αυτά, αν συνδυάσεις τον καφέ και το τσάι με κάποια πηγή πρωτεΐνης, να ξέρεις ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια, καθώς η πρωτεΐνη θα απορροφήσει όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που προσφέρει ο καφές στο μεταβολισμό. Επιπλέον, τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν θα επέλθουν αν το παρακάνεις με την ποσότητα και καταναλώνεις περισσότερο από 300ml καφέ ή τσάι ημερησίως.

Δώσε έμφαση στις μεγάλες μυικές ομάδες
Αν θες να κάψεις περισσότερες θερμίδες, αύξησε τις ασκήσεις που αφορούν το κάτω μέρος του σώματος, καθώς το σώμα θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να τα βγάλει εις πέρας. Η εκγύμναση γλουτών και ποδιών θεωρητικά και πρακτικά είναι πιο δύσκολη από τις ασκήσεις για χέρια ή κοιλιακούς, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός και η καύση θερμίδων.

Μπορείς να χωρίσεις τις ασκήσεις και να εκτελέσεις για παράδειγμα 4 ασκήσεις για πόδια, 3 ασκήσεις για χέρια και 3 ασκήσεις κοιλιακών. Έτσι, θα καις περισσότερες θερμίδες, χωρίς να παραλείπεις κάποια μυική ομάδα.


Γράψου σε ένα group
Μπορεί το τρέξιμο ή τα βάρη να είναι η μορφή άσκησης που έχεις συνηθίσει, αλλά σίγουρα τα ομαδικά προγράμματα είναι πιο διασκεδαστικά και αποτελεσματικά. Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Penn State διαπίστωσε ότι τη γυμναστική σε group όχι μόνο μειώνει το σωματικό λίπος, τη χοληστερόλη και την κατάθλιψη, αλλά οδηγεί και στην αύξηση μυικής μάζας χωρίς λίπος.

Read More

And More