4 εύκολα tips για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές σου!

Αναζητάς τη χαλάρωση, τη ξεκούραση και φυσικά το φαγητό σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινά ποτά. Ναι όλα αυτά ανήκουν στο πλάνο των καλοκαιρινών σου διακοπών και αυτό που θες να απολαύσεις χωρίς έννοιες και στρες. Τα παραπάνω όμως αγαπητή μου αναγνώστρια μπορούν εύκολα να γυρίσουν σαν μπούμερανγκ και κατ’ επέκταση να χαλάσουν κάθε προσπάθεια που έκανες για να χάσεις αυτά τα κιλά που σε ταλαιπωρούσαν.

Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι, καθώς με αυτά τα 4 tips μπορείς πανεύκολα να διατηρήσεις τον αριθμό της ζυγαριάς σου σταθερό και σίγουρα να αποφύγεις τον πανικό της αύξησης των κιλών.

Tip #1
Δραστηριοποιήσου

Ευτυχώς για εμάς, το καλοκαίρι και οι προορισμοί που επιλέγουμε ποικίλουν σε δραστηριότητες και μέρη που μπορούμε να εξερευνήσουμε. Εν ολίγοις, σου προτείνω να “δουλεύεις” το σώμα σου καθημερινά, κάνοντας βόλτες, κολυμπώντας, παίζοντας ρακέτες, κάνοντας water sports ή ακόμα και ορειβασία. Αυτό θα σε διατηρήσει σε φόρμα, χωρίς καν να σε κουράζει.


Tip #2
Κολατσιό όπως… στο σχολείο

Έχε καθημερινά στην τσάντα σου φρέσκα φρούτα και λαχανικά που θα σε κρατήσουν μακριά από τη λιγούρα για σφολιάτα ή κάποιο θερμιδοφόρο σνακ. Αποθήκευσέ τα σε σακούλες ή τάπερ και έχε τα μαζί σου από την παραλία μέχρι και τον περίπατο.



Tip #3
Κράτα σημειώσεις

Στις διακοπές είναι εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο των γευμάτων μας. Για αυτό το λόγο σημείωνε τι έχεις και την δεν έχεις φάει και προσπάθησε να είσαι πιο τυπική. Ξέρεις, πολλές φορές υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα ή ξεχνάμε γεύματα που εμείς δεν τα θεωρούμε τόσο σημαντικά αλλά δυστυχώς είναι σχεδόν καταστροφικά θα έλεγα (με μια δόση υπερβολής).


Tip #4
Οι ατασθαλίες φυσικά και επιτρέπονται

Μην ενθουσιάζεσαι βλέποντας τον τίτλο. Δεν εννοώ ότι καθημερινά μπορείς να καταναλώνεις ότι θες χωρίς να σκέφτεσαι. Εκτός βέβαια και αν δεν σε νοιάζουν τα κιλά που θα πάρεις. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι μπορείς να απολαύσεις τα γεύματα με τους φίλους και το αλκοόλ στα μπαράκια, αλλά προσπάθησε να το ισορροπήσεις με την επόμενη μέρα, τρώγοντας πιο υγιεινά.

Read More

And More