4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες να αδυνατίσεις

Για ακόμα μια φορά ανοίγουμε το κεφάλαιο “αδυνάτισμα“, το οποίο έχει γίνει ένα από τα πιο hot θέματα των συζητήσεων μας. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι σχεδόν πάντα με αυτό ασχολούμαστε. Καλά κάνουμε όμως, γιατί είμαστε κορίτσια και θέλουμε να είμαστε όμορφες, αδύνατες και φυσικά υγιής. Επειδή λοιπόν θέλω πάντα να είσαι σε φόρμα, ήρθε η ώρα να σου πω 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει ποτέ ξανά να κάνεις αν θες να μειώσεις το βάρος σου και να φοράς το αγαπημένο σου σορτσάκι, χωρίς να νιώθεις άσχημα με το σώμα σου.

Εντάξει όλες κάνουμε ατασθαλίες και τσιμπολογήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές αυτή την περίοδο και για τους επόμενους μήνες που θα διανύουμε το καλοκαίρι. Δεν θέλω να αγχώνεσαι ούτε να πιέζεσαι. Απλά σταμάτα να κάνεις αυτές τις κακές συνήθειες και σύντομα θα δεις την αλλαγή. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι αυτές οι ατασθαλίες που πρέπει να βγάλουμε από τη ζωή μας και να πούμε οριστικά αντίο.



1. Μην “πίνεις” τις θερμίδες

Τι εννοώ με αυτό; Τα αναψυκτικά, τα milkshake, τα ροφήματα με σαντιγί και ζάχαρη μπορούν να σταθούν μεγάλο εμπόδιο στο στόχο σου για μείωση βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν καταναλώνουμε όλα τα παραπάνω, δεν αντιλαμβανόμαστε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνουμε, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι έχεις στο μυαλό σου. Οπότε, προτίμησε να ξεδιψάσεις το σώμα σου με κάποιο smoothie, τσάι ή φυσικό χυμό.



2. Μην παραλείπεις γεύματα

Όσο και να σου φαίνεται αστείο, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατροφή σου. Έχουμε πει ότι όσο τρως υγιεινά, τόσο ο οργανισμός παράγει μια ουσία που ονομάζεται λεπτίνη (όλοι καταλαβαίνουμε το ρόλο της βάση του ονόματός της). Την επόμενη φορά λοιπόν που δεν θα φας τη βραδινή σου σαλάτα ξανασκέψου το.



3. Πες όχι στα τηγανιτά

Το ξέρω ότι έχεις αδυναμία στις τηγανιτές πατάτες, στις κοτομπουκιές και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε τηγάνι με λάδι, αλλά όλα αυτά μπορούν να γίνουν αρκετά καταστροφικά για τη δίαιτά σου. Πολλές φορές είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για να απαλύνει την πείνα μας, έχουν όμως μεγάλες ποσότητες σε trans λιπαρά και θερμίδες.



4. Μην καταναλώνεις δημητριακά και ζάχαρη το βράδυ

Η ζάχαρη και τα δημητριακά δεν είναι τυχαίο που καταναλώνονται κυρίως τις βραδινές ώρες! Αυτό συμβαίνει γιατί παρέχουν στο σώμα μας καλές θερμίδες και αρκετή ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι σου είναι αχρείαστα το βράδυ και ειδικά οι θερμίδες που θα προσφέρουν στο σώμα σου.

Read More

And More