5 απλά tricks που ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου

Έχεις ακούσει τους διαιτολόγους να λένε πως όταν ο μεταβολισμός είναι ενεργός, μπορείς και καις θερμίδες και λίπος. Αυτό ισχύει και μπορείς να το καταφέρεις με πολύ πιο απλούς τρόπους από ότι νόμιζες. Ακολούθησε αυτά τα έξυπνα και εύκολα tricks και ο μεταβολισμός σου θα καίει θερμίδες από το πρωί μέχρι το βράδυ!

1. Πίνε πράσινο τσάι
Είναι γνωστή η επίδραση του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα. Μελέτες δείχνουν πως μπορεί να αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό 4-5%. Για αυτό λοιπόν απόλαυσε άφθονο πράσινο τσάι, μιας και έχει μόνο 2 θερμίδες το φλιτζάνι (χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά εννοείται).

2. Μην κάθεσαι!
Νευρίασε, στάσου όρθια, μάσησε τσίχλα! Αυτοί οι τύποι δραστηριότητας που μπορεί να μην γυμνάζεσαι, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν να κάψεις 300 με 2.000 θερμίδες παραπάνω τη μέρα.

3. Πιες περισσότερο νερό
Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση 0.5 λίτρου νερού βοηθάει 30% περισσότερο στην καύση θερμίδων σε λιγότερο από 10 λεπτά και αυτό διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Οπότε όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσο πιο πολύ αυξάνεις τη διαδικασία καύσης.

4. Μην ξεχνάς τη βιταμίνη C!
Πρόσθεσε φρέσκο χυμό λεμονιού στο τσάι ή το νερό σου, μιας και το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ερευνητές βρήκαν πως αθλητές που δεν έπαιρναν αρκετή βιταμίνη C, είχαν 25% λιγότερη καύση θερμίδων στην προπόνησή τους.

5. Γέλα!
Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε, αποκάλυψε πως το γέλιο βοηθάει στο να αυξηθούν οι καύσεις. Και για να έχεις μια εικόνα: Με 15 λεπτά γέλιο καις 40 θερμίδες.

Read More

And More