5 λόγοι που το αβοκάντο σε αδυνατίζει!

Εντάξει, τον τελευταίο καιρό σου έχω κάνει πλύση εγκεφάλου για το αβοκάντο και τα οφέλη του. Είναι όμως πραγματικά μια απολαυστική επιλογή που μπορούμε να προσθέσουμε στις σαλάτες μας, στα γλυκά ή τα σάντουιτς και να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά όχι extra βάρος. Επίσης, το θετικό είναι ότι επιτρέπεται στις δίαιτες αλλά και στα smoothies που βοηθούν στο αδυνάτισμα και στη μείωση λίπους.

Για να μην νομίζεις ότι παρασύρομαι από τα νέα food trends, θέλω να δεις και την αντικειμενική μου πλευρά. Το αβοκάντο όπως είπαμε έχει πολλά θετικά, αλλά υπάρχει ένα αρνητικό. Πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική με την ποσότητα και τη συχνότητα που καταναλώνεις, καθώς μπορεί να πέσεις “θύμα”των πολλών θερμίδων. Επειδή όμως είσαι προσεκτικό κορίτσι ξέρω ότι δεν θα αφεθείς στη λαχτάρα σου και απλά θα απολαύσεις αυτό το φρούτο στην ανάλογη ποσότητα για να σου προσφέρει όλα αυτά τα καλά. Ποια είναι όλα αυτά; Πάμε αμέσως να δούμε!

1. Αυτό το πράσινο φρούτο μειώνει τον κίνδυνο από τις καρδιακές παθήσεις. Επίσης μπορεί να μειώσει την υψηλή χοληστερίνη, κάτι που βοηθάει στην καταπολέμηση της αντίστασης στην ινσουλίνη και την παχυσαρκία.

2. Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι το αβοκάντο, που είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος και τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο. Τις ίδιες ιδιότητες έχει και το λάδι από αβοκάντο.


3.
Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Μεξικό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αβοκάντο επιταχύνει το μεταβολισμό και επισήμως μπορεί να ονομαστεί ως “Το ελαιόλαδο της Αμερικής”. Όλο και περισσότερες οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να το εντάξουν στο διατροφολόγιό τους για να καταπολεμήσουν το τεράστιο πρόβλημα της παχυσαρκίας που επικρατεί.

4. Μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες είναι ότι καταπολεμάει την πείνα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Nutrition αποδείχτηκε ότι όσοι κατανάλωναν 2 κουταλιές της σούπας πουρέ αβοκάντο με κάθε μεσημεριανό τους γεύμα, ένιωθαν χορτασμένοι για πολλές ώρες.

5. Τέλος, παρέχει απλόχερα ενέργεια. Σύμφωνα με μια έρευνα στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, το αβοκάντο μπορεί να αυξήσει κατά 13,5% την σωματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να καις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Δες ΕΔΩ light συνταγές με αβοκάντο, ιδανικές για τη δίαιτά σου!

Δες ΕΔΩ τα οφέλη του ελαίου του αβοκάντο!

Read More

And More