5 λόγοι που το καλοκαίρι μας αδυνατίζει!

Κι εκεί που λες ότι θα κάτσεις να χαλαρώσεις, να φας όσο μπορείς και να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, συμβαίνει κάτι αδιανόητο. Έχεις χάσει κιλά! Πως γίνεται αυτό ενώ δεν ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή ή δίαιτα ή όταν η γυμναστική απουσιάζει από το πρόγραμμά σου; Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να χάσεις βάρος… χωρίς καν να το καταλάβεις. Κι όμως, υπάρχουν 5 λόγοι που το καλοκαίρι έχει την ιδιότητα να μειώνει το βάρος μας και να αποβάλλει το λίπος από το σώμα μας!

Λόγος #1
Ο ζεστός καιρός φαίνεται να μειώνει την όρεξη. Το χειμώνα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, το σώμα ζητάει τροφή για να ζεσταθεί, ενώ το καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, νιώθουμε περισσότερο το αίσθημα της δίψας, πάρα της πείνας. Έτσι είναι ευκολότερο να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για απώλειας βάρους.

Λόγος #2
Τα ρούχα που φοράμε το καλοκαίρι είναι πιο αποκαλυπτικά. Φορώντας ρούχα μικρότερου μεγέθους βοηθάει να δούμε καλύτερα τις ατέλειες στο σώμα μας και να εστιάσουμε στους στόχους σας.


Λόγος #3

Το καλοκαίρι έχουμε μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι φυσικά προϊόντα και χαμηλά σε θερμίδες. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί τα προτείνουν για την απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Ταυτόχρονα, το αυξημένο περιεχόμενό τους σε φυτικές ίνες δημιουργεί ευκολότερα το αίσθημα κορεσμού και μειώνει την απορρόφηση του διατροφικού λίπους.


Λόγος #4

Το καλοκαίρι τα δρομολόγια γίνονται και άσκηση. Όταν πηγαίνουμε διακοπές σε ένα καινούριο μέρος και θέλουμε να το εξερευνήσουμε, το περπάτημα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.


Λόγος #5

Μελέτες δείχνουν ότι το πόσιμο νερό πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η ζέστη του καλοκαιριού, αυξάνει την επιθυμία μας για νερό, κάτι το οποίο είναι αναγκαίο και αναζωογονητικό για να αντεπεξέλθουμε στις ακραίες θερμοκρασίες. Όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο πιο πλήρεις αισθανόμαστε, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.


Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Βιολέτα Τζεμολλάρι

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More