ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Οι 7 τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει σε λίγο καιρό (όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε) και έχει σκοπό να πάρει μαζί του όλα αυτά τα γευστικά φρούτα και λαχανικά που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι αυτούς τους μήνες οι τροφές που απλόχερα μας προσφέρει η φύση, τείνουν να είναι πιο απολαυστικές, δροσερές και κυρίως πρωταγωνιστές των γευμάτων μας.

Για αυτό το λόγο λοιπόν αποφάσισα να σου παρουσιάσω τις 7 τροφές με τα πολλά οφέλη, που είναι “φίλοι” στη δίαιτά μας και πρέπει να συνεχίσουμε να τρώμε, πριν μας αποχαιρετήσουν μια και καλή!

ΤΟΜΑΤΕΣ
Είναι πρώτες στις επιλογές μας και κύριος πρωταγωνιστής στη χωριάτικη σαλάτα. Είναι ζουμερές, γευστικές και φυσικά με λίγες θερμίδες και μπορείς εύκολα να τις προσθέσεις σε χυμούς, πίτσες και διαφόρων ειδών σαλάτες.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Καλοκαίρι και καρπούζι πάνε μαζί. Η μεγάλη ποσότητα σε νερό που περιέχει έχει την ικανότητα να μας ενυδατώνει και να μας χορταίνει, χωρίς να επιβαρύνει το σώμα μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι μπορεί να το καταναλώσεις σε μια φρουτοσαλάτα ή να το συνδυάσεις με αλμυρά στοιχεία.


ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Θεωρούνται το μυστικό για μια αδύνατη και υγιή σιλουέτα. Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες τα κάνουν ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας και πρωταγωνιστές των πρωινών γευμάτων. Αν έχεις όρεξη για κάποια ατασθαλία, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμα και σε γλυκές συνταγές.


ΜΠΑΜΙΕΣ

Κάποιοι τις αποφεύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι τις λατρεύουν. Οι μπάμιες μπορούν να δώσουν ξεχωριστή γεύση στο κρέας σου, χωρίς να σε φορτώσουν με πολλές θερμίδες ή λιπαρά.


ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Όταν μιλάμε γα καλοκαιρινά φρούτα, σίγουρα τα ροδάκινα δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Ακόμα μια γευστική και δροσερή επιλογή που μπορεί να καλύψει την επιθυμία σου για γλυκό, χωρίς να αυξήσει τον αριθμό στη ζυγαριά σου.


ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Τα έχουμε συνηθίσει σε αποξηραμένη μορφή, προσφέροντας πολλές ιδιότητες σε όσους έχουν πρόβλημα με τα επίπεδα σιδήρου ή όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Το καλοκαίρι μας δίνει την ευκαιρία να τα απολαύσουμε ακόμα και φρέσκα.



ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Μπορείς να τα βρεις φρέσκα, και όχι κονσερβοποιημένα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Επέλεξε να τα βράσεις ή να τα ψήσεις και να τα απολαύσεις σαν βραδινό γεύμα.

Read More

And More