ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ: 3 τρόποι για γρήγορο detox

Ευτυχώς που η αποτοξίνωση έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια και μάθαμε ότι το detox, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο και από το αδυνάτισμα. Σίγουρα η απώλεια κιλών φέρνει πιο φανερά αποτελέσματα στη σιλουέτα σου, η αποτοξίνωση όμως έχει την ικανότητα να αποβάλει όλα τα βλαβερά στοιχεία από τον οργανισμό, τα κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό και πολλές φορές να επιταχύνει τις προσπάθειές μας για μείωση κιλών και λίπους.

Εσύ ξέρεις πως να κάνεις το σωστό detox; Σίγουρα μετά από ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο γεμάτο ατασθαλίες, ο οργανισμός σου έχει φτάσει στο κόκκινο από όλα αυτά που του “φόρτωσες” και χρειάζεται κάτι όχι και τόσο μαγικό για να επανέλθει. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνεις, είναι να ανοίξεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου ή το ψυγείο και να ψάξεις όλα αυτά που θα σου παρουσιάσω παρακάτω και μπορούν γρήγορα να αποφέρουν το ιδανικό detox! Ας περάσουμε να δούμε τι εννοώ…


Νερό με λεμόνι

Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και λεμόνι. Αυτό το μαγικό φίλτρο θα “ξυπνήσει” το μεταβολισμό σου, θα βοηθήσει το σώμα σου να κάνει τις διπλάσιες καύσεις λίπους μέσα στην ημέρα και θα λειτουργήσει σαν βοηθητικό στην σωστή πέψη. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η κακή λειτουργία της πέψης προκαλεί συχνά φούσκωμα και πρήξιμο.


Πράσινο τσάι

Είναι αρκετά φημισμένο λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Το πράσινο τσάι καταπολεμάει τις ασθένειες, διατηρεί υγιές το συκώτι και αποβάλει τις τοξίνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι το κρύο ή ζεστό πράσινο τσάι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθάει στο αδυνάτισμα.


Πράσινο smoothie

Πρόσθεσε στο μούλτι κάρδαμο, σπανάκι, τζίντζερ και λεμόνι και δημιούργησε ένα γευστικό smoothie με αντιοξειδωτικές ικανότητες. Ενισχύει με φυσικό τρόπο την αποτοξίνωση, προσφέρει απλόχερα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και κρατάει χορτάτη για πολλές ώρες.

Read More

And More