Στο σούπερ μάρκετ: Η λίστα με τα ψώνια που θα σε αδυνατίσει

Τις περισσότερες φορές που πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και δεν κρατάς κάποια λίστα στα χέρια σου, είναι πολύ πιθανό να “γλιστρήσεις” σε διάφορες διατροφικές παγίδες που θα επιβαρύνουν τα κιλά σου. Ειδικά αν στη συγκεκριμένη φάση νιώθεις και λίγο πεινασμένη, τότε αυτή η καθημερινή (σχεδόν) συνήθεια μπορεί να γίνει άκρως καταστροφική.

Για το καλό το δικό σου και της διατροφής σου λοιπόν, μην ξεχνάς ποτέ τη λίστα με τα ψώνια σου. Αφού τη γράψεις, πρόσθεσε και τα παρακάτω προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά σου και να κρατήσεις τη σιλουέτα υγιής!

Γάλα αμυγδάλου
Μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ, στο smoothie ή ακόμα και σε συνταγές. Είναι ένα φυτικό προιόν που θα διατηρήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης ισορροπημένα και δεν θα σε φορτώσει με θερμίδες. Επέλεξέ το χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.


Βρώμη

Ίσως είναι το πιο θρεπτικό πρωινό, με μακροθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Θα σε διατηρήσει χορτάτη για ώρες, με αποτέλεσμα να μην υποκύπτεις στα τσιμπολογήματα.


Γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να ενταχθεί σε τόσα πολλά γεύματα, είτε γλυκά είτε αλμυρά. Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών και σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Οπότε, ακόμα και αν δεν το αγαπάς τόσο, νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.


Ελαιόλαδο

Φυσικά και το προτιμούμε από το βούτυρο, καθώς είναι πιο υγιεινό και ανήκει στη μεσογειακή διατροφή. Είναι πλούσιο σε αντι-φλεγμονώδη, μονοακόρεστα λιπαρά και βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. Προσέχουμε λίγο την ποσότητα, ώστε να μην ξεπερνάει τη μια κουταλιά της σούπας κάθε γεύμα.


Κακάο

Μια γευστική λύση με πολύ χαμηλές θερμίδες που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για κάτι γλυκό. Το κακάο χωρίς ζάχαρη να είσαι σίγουρη πως δεν θα επιβαρύνει τον αριθμό της ζυγαριάς σου και μπορείς εύκολα να το εντάξεις σε smoothies, φρούτα ή ακόμα και στο γάλα σου.


Φυλλώδη λαχανικά

Ένας εύκολος τρόπος να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις ενυδατωμένο το σώμα σου. Περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, για αυτό το λόγο κιόλας βρίσκονται πρώτα στις επιλογές μας.

Read More

And More