Έφαγες πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Αν ξέφυγες λιγάκι με την ποσότητα στο φαγητό και ήπιες και ένα ποτηράκι παραπάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος να αποτοξινωθείς και να ισορροπήσεις στις θερμίδες, την επόμενη μέρα! Πώς; Ακολουθώντας αυτά τα μικρά αλλά αποτελεσματικά tips:

-Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα ποτήρι Λουίζα με λεμόνι και κανέλα: Έχει θερμογενετική δράση με αποτέλεσμα να δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και στη διάσπαση του λίπους.

-Συνέχισε κανονικά με πρωινό και ενδιάμεσα γεύματα προσέχοντας την ποσότητά τους: Το κύριο γεύμα και το βραδινό θα ήταν καλό να είναι πρωτεϊνικά (κοτόπουλο ή ψάρι με σαλάτα) έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός για περισσότερες καύσεις.

-Πίνε όλη μέρα νερό για να απομακρύνεις τις τοξίνες της περασμένης νύχτας: Τα υγρά είναι το μυστικό για να ενυδατωθείς αφού το έξτρα αλάτι, η ζάχαρη και το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσουν τον οργανισμό.

-Προσπάθησε να καταναλώσεις μικρά και συχνά γεύματα, για να αποφύγεις τα υπερφαγικά επεισόδια και μην παραλείπεις το πρωινό γεύμα.

-Κατανάλωσε 2 μερίδες γαλακτοκομικών. Η καθημερινή πρόσληψη ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυρί), προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και τη καύση λίπους.

-Πίνε 3 ποτήρια πράσινο τσάι. Η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού πλούσιο σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους.

-Κατανάλωσε 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ρύζι, όσπρια, φρούτα, λαχανικά).

-Απόφυγε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλκοολούχα ποτά.

-Πίνε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό. Σημαντικός παράγοντας για την ρύθμιση του βάρους και την αποβολή άχρηστων ουσιών (τοξινών) αποτελεί η αυξημένη πρόσληψη υγρών.

-Πρόσθεσε στην καθημερινότητα σου 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας (π.χ. περπάτημα).

Read More

And More