Το μαγικό συστατικό για να μειώσεις τις θερμίδες του ρυζιού στο μισό!

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι. Τελικά το λευκό ρύζι είναι φίλος ή εχθρός στη διατροφή μας; Και τι σχέση μπορεί να έχει με το λάδι καρύδας; Οι απόψεις των ειδικών διίστανται και φυσικά εμείς το αποφεύγουμε, για να μην πάει χαμένη η προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Σου έχω αναφέρει στο παρελθόν, ότι για το δικό σου καλό θα πρέπει να αποφεύγεις το λευκό ρύζι και να το αντικαθιστάς με καστανό ή άλλα δημητριακά. Τι γίνεται όμως με όσες λατρεύουν το λευκό ρύζι; Πώς μπορούν να το απολαμβάνουν χωρίς να επηρεάζει τη δίαιτά τους;

Μια νέα έρευνα κατέφθασε για να αλλάξει τον τρόπο σκέψης που είχαμε μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η προσθήκη ελαίου καρύδας μπορεί να μειώσει κατά πολύ τις θερμίδες που ήδη περιέχει το λευκό ρύζι. Οι ερευνητές από την Αμερικανική Ένωση Χημικών, εξήγησαν ότι το ρύζι περιέχει 2 είδη αμύλου, το ανθεκτικό και το εύπεπτο. Ο οργανισμός μας δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να χωνέψει το ανθεκτικό άμυλο, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε ζάχαρη που συνήθως απορροφάται από το αίμα. Αν έχουμε λοιπόν extra ζάχαρη στο αίμα μας, αυτό μετατρέπεται σε λίπος, κάτι που όλες γνωρίζουμε ότι δεν είναι καλό.

Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες ήθελαν να βρουν τον τρόπο ώστε να μην αποθηκεύεται extra λίπος στον οργανισμό μας. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Κάπου εδώ θα μπει στη συζήτησή μας το λάδι καρύδας. Φαίνεται πως αυτό το συστατικό βοηθάει τα ένζυμα πέψης να λειτουργούν καλύτερα και αυτόματα να μην αποθηκεύεται το λίπος στο σώμα μας.


Αυτό που πρέπει να κάνεις.

  • Πρόσθεσε 1 κ. γλυκού λάδι καρύδας σε βραστό νερό.
  • Πρόσθεσε 1/2 φλ. ρύζι.
  • Άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και άφησέ το να κρυώσει για 12 ώρες.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει τις θερμίδες έως και 60%. Αν επιθυμείς μετά μπορείς να ζεστάνεις κανονικά το ρύζι, ώστε να το καταναλώσεις με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το καστανό ρύζι με το λευκό. Απλά αυτό που πρόκειται να κάνω είναι να προσθέτω λάδι καρύδας όταν θέλω να το απολαύσω χωρίς ενοχές.

Κράτα το

Read More

And More