Έρευνα: Αν σκέφτεσαι ότι θα παχύνεις… θα πάρεις κιλά!

Τα γονίδια σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο στο βάρος αλλά μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα λοιπόν (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Health Education & Behaviour) που έγινε σε 10.000 άτομα περίπου, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν το γονίδιο που τους παχαίνει, τείνουν να είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι. Και τα αποτελέσματα επαληθεύτηκαν και από άτομα που δεν είχαν στο DNA τους το γονίδιο της “παχυσαρκίας”.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που πίστευαν ότι είχαν την γενετική προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκοι, κατανάλωναν λιγότερα φρούτα και λαχανικά ενώ έτρωγαν περισσότερο πρόχειρο φαγητό (junk food). Επίσης έτειναν να δίνουν λιγότερη προσοχή στις ετικέτες τροφίμων ενώ απέφευγαν τελείως το γυμναστήριο και την άσκηση. Προτιμούσαν λοιπόν -σύμφωνα με τους ερευνητές πάντα- να αποφεύγουν ό,τι προλαμβάνει την αύξηση βάρους, επειδή πίστευαν ότι είναι άδικος κόπος να προσπαθήσουν μιας και είναι άμοιροι των γονιδίων τους!

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως είναι πιο σημαντικός ο τρόπος που εσύ και τα γονίδια σου αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον είτε έχεις όντως, αλλά είτε και δεν έχεις, τα γονίδια που σε οδηγούν στην παχυσαρκία. Έτσι αντί να καταριέσαι τα γονίδια που “κληρονόμησες” από τη μητέρα σου και να πιστεύεις ότι αυτά φταίνε που έχεις κάποια παραπανίσια κιλά, καλύτερα να επωφεληθείς αυτών των πληροφοριών και να κάνεις τις σωστές υγιεινές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Με σωστή διατροφή και συστηματική άσκηση φυσικά! 😉

Read More

And More