Φυστικοβούτυρο ή αβοκάντο; Η απάντηση δεν είναι όσο προφανής νομίζεις…

Όταν ακούμε τη λέξη σνακ μας έρχεται στο μυαλό εκείνη η επιλογή που θα καταλαγιάσει την πείνα μας και θα μας προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πρώτα στις επιλογές μας και βάση τα λόγια των διαιτολόγων, βρίσκονται οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που προσφέρουν ενέργεια, δύναμη και μας διατηρούν χορτάτες για αρκετή ώρα και που μπορούμε να λάβουμε άμεσα μέσα από το αβοκάντο ή το φυστικοβούτυρο. Κακά τα ψέματα, αυτές οι δύο τροφές είναι το trend της εποχής που πρωταγωνιστούν στα πιάτα μας, προσφέροντας γεύση και όλα όσα σου ανέφερα παραπάνω.

Υπάρχει όμως και μια μικρή παγίδα σε όλη αυτή την υπόθεση. Εσύ ξέρεις πόσες θερμίδες έχει το καθένα και ποιο να επιλέγεις αν θες να χάσεις κιλά; Τώρα ήρθε η ώρα να τα αναλύσουμε όλα, ώστε να είσαι πιο προσεκτική στην κατανάλωσή τους, να γνωρίζεις πλήρως τη θερμιδική τους αξία, καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που τα χαρακτηρίζουν!

Από ότι μπορείς να καταλάβεις, το αβοκάντο είναι η πιο έξυπνη λύση για σένα που θες να αδυνατίσεις. Εκτός του ότι περιέχει λιγότερες θερμίδες, οι αυξημένες φυτικές ίνες θα σε διατηρήσουν για περισσότερη ώρα χορτάτη. Συνδύασέ το με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και δημιούργησε το ιδανικό σνακ για το πρωί ή το απόγευμα. Από την άλλη, αν θες να “χτίσεις” τους μύες και τη γράμμωσή σου, η ιδανική επιλογή μπορεί να γίνει το φυστικοβούτυρο, λόγω του ότι περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης.

Read More

And More