Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.09.2016 | 12:07
Ιωάννα Κούρου

ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το υιοθετήσεις στη διατροφή σου

ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το υιοθετήσεις στη διατροφή σου
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Εγώ είμαι αυτή που σου συστήνω νέα “magic foods”, εγώ η ίδια όμως θέλω να σου θέτω τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε τροφής. Γιατί η γνώση φίλη μου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Λοιπόν λοιπόν. Σημερινό θέμα συζήτησης θα γίνει το γάλα αμυγδάλου. Ένα προϊόν που έγινε ευρέως γνωστό στο εξωτερικό από τους χορτοφάγους και τους vegan και που έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Στην αρχή έγινε η επιλογή όσων βρίσκονταν σε περιόδους νηστείας για θρησκευτικούς λόγους και μετέπειτα έγινε το μυστικό για όσους θέλουν να αδυνατίσουν και να μην λαμβάνουν τόσα λιπαρά που τείνει να έχει το αγελαδινό γάλα, χωρίς όμως να στερούνται τη γεύση.

Ποια είναι όμως τα θετικά και τα αρνητικά που έχει να μας προσφέρει; Ας περάσουμε να δούμε!
 


ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

1. Έχει λίγες θερμίδες
Εάν ψάχνεις τον τρόπο να μειώσεις τις ημερήσιες θερμίδες, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να γίνει η αιτία, καθώς ένα ποτήρι μας προσφέρει μόνο 30 θερμίδες, σε σύγκριση με το αγελαδινό που έχει 150. Μπορείς να το βρεις στα καταστήματα με γεύση βανίλια ή σοκολάτα και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης φυσικά, για extra γεύση.


2. Δεν περιέχει σόγια
Αν έχεις βγάλει από τη ζωή σου τη σόγια, τότε το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική που θα διατηρήσει την κρεμώδης υφή στο smoothie σου και δεν θα σου στερήσει τη γεύση.


3. Δεν περιέχει ζάχαρη
Αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή, ειδικά στην επιλογή. Κάποιες εταιρίες λανσάρουν αυτό το προϊόν με την προσθήκη ζάχαρης, κάποιες άλλες όμως όχι. Την επόμενη φορά που θα πας στο super market ρίξε μια ματιά σε αυτό που επιλέγεις και προτίμησε φυσικά αυτό με τις λιγότερες θερμίδες και που δεν περιέχει ζάχαρη.


ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1. Χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Ενώ μια μερίδα γαλακτοκομικών μας προσφέρει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης που βοηθούν στην ενίσχυση των μυών, μια μερίδα γάλα αμυγδάλου μας προσφέρει μόνο 1 γραμμάριο.


2. Δεν περιέχει “φυσικές” βιταμίνες
Ακόμα και αν η συσκευασία του προιόντος λέει ότι περιέχει ασβέστιο, οφείλεις να είσαι επιφυλακτική. Τέτοιου είδους βιταμίνες είναι συμπληρωματικές και όχι φυσικές, που σύμφωνα με έρευνες δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές για το ανθρώπινο σώμα.


3. Είναι επεξεργασμένη τροφή
Αν προσπαθείς να μείνει μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τότε αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική για εσένα. Όπως σου προανέφερα περιέχει πολλά συμπληρώματα και πρόσθετα συστατικά, εκτός βέβαια αν το φτιάχνεις μόνη σου.
 

 
Το κείμενο τελειώνει λοιπόν με την εξής έκφραση: “Διαλέγεις και παίρνεις”!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook