Μην αναρωτιέσαι άλλο! Τόσα είναι τελικά τα κιλά που πρέπει να χάσεις!

Μια νέα έρευνα έρχεται να μοιράσει ελπίδα και αισιοδοξία σε όσους παλεύουν με τα κιλά τους. Επιστήμονες της Ιατρικής σχολής στο St. Louis της Αμερικής, ανακάλυψαν πως δεν χρειάζεται να χάσεις πάρα πολλά κιλά για να είσαι υγιής, και ότι φτάνει να χάσεις το 5% του βάρους σου.

“Οι μέχρι τώρα οδηγίες έλεγαν πως για να νικήσεις την παχυσαρκία πρέπει να χάσεις από 5-10% του βάρους σου. Αλλά το 5% αρκεί και είναι πολύ πιο εύκολο από το 10% να επιτευχθεί” λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Samuel Klein.
Δεν αποτελεί μόνο έναν πιο ρεαλιστικό στόχο, αλλά οδηγεί επίσης σε μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένες πιθανότητες για διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, που σημαίνει με τη σειρά του πιο εύκολο αδυνάτισμα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 40 άτομα με παχυσαρκία, κάποια από τα οποία έπρεπε να χάσουν 5%, ενώ κάποια άλλα 10% και 15% του βάρους τους. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς τα άτομα με τον μικρότερο στόχο (5%) σημείωσαν μεγαλύτερη επιτυχία! Και επίσης είχαν μεγαλύτερη ευκολία στο να συνεχίσουν τη δίαιτά τους και να χάνουν πιο εύκολα κιλά με τον καιρό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ζυγίζεις 80 κιλά, τότε τα 4 κιλά είναι ένας καλός αρχικός στόχος για να θέσεις.
Μην ξεχνάς άλλωστε -όπως συμβουλεύουν και οι διαιτολόγοι- ότι για μια ασφαλή και μόνιμη απώλεια βάρους, χρειάζεται να χάνεις 4 κιλά τον μήνα και όχι παραπάνω! Και αυτό για να μην θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου και μετά τα ξαναπάρεις γρήγορα (φαινόμενο γιο-γιο).

Read More

And More