Οι υδατάνθρακες που δεν παχαίνουν και πρέπει να τρως στη δίαιτά σου

Όταν ξεκινάμε δίαιτα, λανθασμένα, κόβουμε τους υδατάνθρακες τελείως, νομίζοντας μας παχαίνουν. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί οι υδατάνθρακες είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, δίνουν ενέργεια και βοηθούν ακόμα περισσότερο στο να νιώσουμε πλήρεις. Το παν είναι βέβαια οι ποσότητες.

Εδώ λοιπόν σου έχουμε 10 τρόφιμα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνεις, γιατί θα σε βοηθήσουν να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια, να χάσεις βάρος αλλά και να νιώθεις χορτάτη όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς να τσιμπολογάς άσκοπα.

-Δημητριακά ολικής άλεσης: λόγω του υψηλού τους περιεχομένου σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, που σημαίνει ότι περιέχουν μια μικρή ποσότητα θερμίδων σε μια μεγαλύτερη ποσότητα τροφής.

-Πλιγούρι: σε κρατάει πλήρη για μεγάλο διάστημα ενώ συμβάλλει στη μείωση του διατροφικού λίπους.

-Φασόλια: περιέχουν επίσης πολύτιμες ποσότητες πρωτεΐνης και σιδήρου, που είναι απαραίτητα για να ανταπεξέλθεις στη φυσική δραστηριότητα και να κάνεις περισσότερες καύσεις.

-Σπόροι Ζέας: ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία καίγονται θερμίδες.


-Κινόα:
περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας και για την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

-Λαχανικά: οι πολύχρωμοι αυτοί υδατάνθρακες περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.

-Ζυμαρικά ολικής άλεσης: καλύτερα να αντικαταστήσεις τα λευκά ζυμαρικά με χορταστικά πιάτα ζυμαρικών ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.


-Ρύζι καστανό:
αν θέλεις να καις λίπος και ταυτόχρονα να μην πεινάς, τότε προτίμησε καστανό ρύζι αντί για λευκό, διότι το ακατέργαστο καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

-Κριθάρι: εάν επιλέξεις ένα τρόφιμο όπως το κριθαρένιο παξιμάδι, θα ικανοποιήσει όχι μόνο την λιγούρα σου αλλά θα αποτρέψει και μελλοντικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες προκαλούν ακατάσχετη κατανάλωση τροφής και αυξημένη επιθυμία για ζάχαρη και trans (κακά) λιπαρά.

-Φρούτα: μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για ζάχαρη καθώς επίσης μας χορταίνουν χωρίς να μας δίνουν πολλές θερμίδες.

Read More

And More