Πώς να αντιμετωπίσεις την ενοχλητική διάρροια!

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν το συζητάς ανοιχτά. Είναι όμως κάτι που κατά καιρούς μας έχει ταλαιπωρήσει όλες μας και μας έχει κλείσει στο σπίτι. Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια και η αντιμετώπισή της είναι αναγκαία.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Γνώριζες πως μια πολυεθνική έρευνα έχει δείξει ότι το 16-23% του πληθυσμού ταλαιπωρείται από συχνά διαρροϊκά επεισόδια; Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια, όπως βακτήρια, ιούς, στρες και κακή διατροφή και η αντιμετώπισή της είναι αναγκαία, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει συναίσθημα δυσφορίας, αδυναμίας και ανησυχίας εκτέλεσης απλών δραστηριοτήτων ή ακόμα και αφυδάτωση.


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ
Αν και αυτά τα ενδεχόμενα καθιστούν απαραίτητη τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας, φαίνεται πως οι πάσχοντες συνήθως την αποφεύγουν, καθώς πιστεύουν σε 3 κοινούς μύθους:

  • Με τη θεραπεία της διάρροιας ενδέχεται να παραμείνουν στον οργανισμό βλαβερά βακτήρια που θα παρατείνουν την ασθένεια.
  • Η διάρροια είναι μια φυσική διαδικασία που πρέπει “να κάνει τον κύκλο της”.
  • Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Δημοσιευμένα αρχεία και κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι 3 αυτές ανησυχίες αποτελούν απλώς μύθους γύρω από τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας διότι:

  • H θεραπεία της οξείας διάρροιας με λοπεραμίδη ελαττώνει κατά 61% τη διάρκεια των συμπτωμάτων στους ασθενείς, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ελαχιστοποίηση της δυσφορίας και της ενόχλησης που αισθάνονται.
  • Μόνο το 3% των ασθενών που έλαβαν αντιδιαρροϊκά φάρμακα, όπως η λοπεραμίδη, εμφάνισαν δυσκοιλιότητα.
  • Παράλληλα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας συνιστούν τη λοπεραμίδη ως παράγοντα επιλογής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
Το Imodium® αντιμετωπίζει τη διάρροια προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση μέσα σε μία ώρα και μειώνοντας τη διάρκεια των επεισοδίων. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται από ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ ασφαλείας, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρεντερολογίας συνιστά τη δραστική ουσία του Ιmodium®, τη λοπεραμίδη, ως παράγοντα επιλογής για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη διάρροια με 3 τρόπους, προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση μέσα σε μία ώρα, ενώ παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των επεισοδίων.


Το Imodium® διατίθεται σε 2 διαφορετικές φαρμακευτικές μορφές:

  • Imodium® Original – δισκία 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη
  • Imodium® Instant – επιγλώσσια δισκία 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη

Το Imodium® Instant διατίθεται στη μορφή επιγλώσσιου δισκίου που διαλύεται άμεσα στο στόμα, χωρίς την ανάγκη μασήματος ή νερού. Η χορήγηση του Imodium® Instant γίνεται με 3 απλά βήματα:

To Imodium® Instant προσφέρει μία ευχάριστη γεύση μέντας και είναι κατάλληλο για όσους νιώθουν ναυτία σε συνδυασμό με τη διάρροια.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ίδια και για τις 2 φαρμακευτικές μορφές (Imodium® Original & Imodium® Instant) :

  • Αρχικώς 4 mg (2 δισκία) και ακολούθως 2 mg (1 δισκίο) μετά από κάθε διαρροϊκή κένωση, για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Η ημερήσια δοσολογία δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 mg (4 δισκία).
  • To Imodium® Instant ενδείκνυται για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, με συνιστώμενη δοσολογία αρχικώς 4 mg (2 δισκία) και ακολούθως 2 mg μετά από κάθε διαρροϊκό επεισόδιο.
  • Η ημερήσια δοσολογία δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 mg (4 δισκία).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.imodium.gr/portal/

Read More

And More